5 produse pe care dermatologii nu le folosesc niciodata pe tenul lor

1
De Irina Constantin
17 mart. 2021

Atunci cand te gandesti daca sa cumperi sau nu un produs pentru ingrijirea pielii, parerea unui dermatolog poate fi decisiva.

De fapt, opinia unui specialist ar trebui sa cantareasca mai mult decat a oricui altcuiva, fie ca vorbim despre influenceri din zona de beauty sau prietene care au testat produse. Cand vine vorba despre produse pe care dermatologii nu le folosesc niciodata, poate vei fi surprinsa de cateva dintre elementele de pe lista.

Da, sunt produse celebre, care par ca ofera rezultatele promise. Unele dintre ele se afla pe piata de ani de zile, in timp ce altele au aparut recent in trenduri. Totusi, de ce dermatologii aleg sa nu le introduca in rutina personala? Afla in continuare!

Iata 5 produse pe care dermatologii nu le folosesc aproape niciodata in propria rutina de skincare!

1. Masti de fata din hartie (de tip „servetel”)

Mastile din hartie au devenit super populare in randul pasionatelor de skincare. Ai la dispozitie sute de variante, cu zeci de arome si de ingrediente active. In plus, cine poate rezista unei masti aurii sau cu desene colorate, care arata perfect in selfie-ul postat pe stories?

Desi aceste masti par a fi solutia perfecta si rapida atunci cand tenului tau ii lipseste stralucirea, dermatologii recomanda sa nu te bazezi pe ele, ci sa integrezi in rutina ta de skincare seruri si produse pe care sa le folosesti in mod constant. Astfel, te asiguri ca vei avea rezultate bune pe termen lung, nu doar pe moment.

In plus, multe dintre aceste masti contin, pe langa acid hialuronic sau ingrediente benefice si super hidratante, si foarte multe ingrediente inutile si cu potential iritant, cum ar fi parfumuri artificiale, alcoolul excesiv si nu numai.

Asadar, daca iti place o masca anume, foloseste-o din cand in cand, insa nu te baza doar pe ea pentru a avea un ten curat si sanatos.

2. Servetele demachiante

Sunt servetelele demachiante o solutie rapida si simpla atunci cand te afli in deplasare si nu ai alta varianta? In mod sigur. Dar sunt ele potrivite pentru uz frecvent? Cu certitudine, nu!

Expertii in dermatologie avertizeaza ca servetelele demachiante nu sunt deloc o idee buna, mai ales atunci cand le folosesti prea des. Pentru a fi curatat eficient, tenul are nevoie de un gel de curatare si de o demachiere in doi pasi. Cantitatea de demachiant de pe un servetel nu este suficienta pentru a putea curata tenul fara sa aplici presiune sau fara sa insisti pe anuminte zone, precum buzele sau ochii.

Prin urmare, alege un produs demachiant de calitate si un gel de curatare eficient, potrivit pentru tipul tau de ten. Foloseste servetele demachiante doar atunci cand nu ai alternative!

3. Produse scumpe cu uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale de calitate sunt foarte costisitoare. De aceea, si produsele de skincare care le contin pot ajunge la preturi foarte mari. In loc sa investeasca in astfel de formule, dermatologii aleg sa isi rasfete tenul cu uleiuri neparfumate, dar la fel de eficiente sau chiar si mai bune.

Folosite pe termen lung si in cantitati mari, uleiurile esentiale pot face mai mult rau decat bine tenului. Ele pot irita pielea, o pot sensibiliza si o pot usca. De aceea, specialistii te sfatuiesc sa optezi, mai degraba, pentru produse cu formule curate, care contin ulei de chia, de struguri sau de macese.

4. Device-uri pentru curatarea tenului

Desi dispozitivele electronice pentru curatarea tenului sunt la moda, dermatologii recomanda sa le folosesti cu precautie si cu masura. Orice actioneaza mai rapid si mai dur asupra tenului decat mana ta poate afecta bariera naturala de aparare a pielii. Incearca sa nu aplici multa presiune atunci cand folosesti aceste dispozitive.

Daca ai tenul sensibil, expertii te sfatuiesc sa apelezi la produse cu ingredientele active potrivite. Exfolierea si curatarea chimica sunt mai blande decat varianta mecanica atunci cand vine vorba despre pielea ta.

5. Benzile pentru puncte negre

Daca ai zona nasului plina de puncte negre care reapar constant, cu siguranta ai incercat benzile speciale pentru curatarea acestora. Desi iti ofera un efect imediat, ele iti pot cauza mai mult rau, pe termen lung.

Orice produs care se lipeste pe piele, pentru ca apoi sa se dezlipeasca rapid, poate produce roseata, iritatie sau chiar mici vase de sange sparte si pete pigmentare. De aceea, dermatologii spun ca nu ar folosi niciodata acest tip de produs, ci cu siguranta ar apela la formule care contin acid glicolic sau salicilic, pentru a curata cu blandete porii.

Foto: Unsplash.com.