Sexy smokey eyes de vara à la Bella Hadid folosind o paleta accesibila

1
De Teodora Tirca
9 iul. 2019

Bella Hadid a aparut pe Instagram purtand un machiaj „incendiar” de vara: un smokey eyes prelungit in coltul extern, pe care vreau neaparat sa-l recreez pentru tine. Bonus: vom folosi o paleta care sigur se incadreaza in bugetul tau.

Pare complicat, insa e unul dintre cele mai simple machiaje pe care Bella Hadid le-a purtat, pentru ca nu implica linie de tus sau combinatii complicate de nuante. Expresivitatea este data de nuantele calde de cupru si bronz, de maroul la fel de cald de pe linia genelor, dar si de prelungirea ochiului prin adaugarea unei nuante mai profunde in coltul extern.

View this post on Instagram

Summer in the city!🔥🔥💫⚡️✨🌟 #BellaHadid 🧡

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo) on

De fapt, ceea ce face acest machiaj irezistibil este fix efectul de ochi de pisica ce ii vine atat de bine supermodelului. Acesta confera un efect de lifting intregului chip, pentru ca ridica optic atat ochii, cat si pometii.

Machiajul a fost realizat de make-up artistul Hung Vanngo, care a dorit sa creeze un look urban estival simplu, insa de efect. Eu cred ca i-a iesit de minune si te provoc sa-l porti si tu cat de des poti vara asta, pentru ca iti va pune in valoare bronzul.

Ai nevoie de o singura paleta de farduri

Hung a folosit produse scumpe, cel mai probabil Marc Jacobs, pentru ca reprezinta brandul in calitate de make-up artist. Insa adevarul e ca aceste nuante calde pot fi gasite cu usurinta intr-o paleta ultra accesibila, iar eu am ales una pe care am testat-o si stiu ca functioneaza:

Makeup Revolution Reloaded Palette, varianta Velvet Rose, 24 lei, Notino.ro

Ai nevoie, asadar, de o combinatie de nuante calde, de marouri cu tenta de oranj, dar si de o nuanta neutra cu care sa uniformizezi pliul pleoapei. „Cireasa de pe tort” este auriul luminos. Dar hai sa vedem mai exact cum poti recrea lookul Bellei folosind paleta aleasa de mine:

Defineste pliul pleoapei

Incepe prin a aplica cea mai deschisa nuanta de maro din paleta (nuanta numerotata cu 1) pe toata pleoapa superioara, insistand pe pliul pleoapei si urcand foarte subtil catre arcada. Uniformizeaza bine cu o pensula curata si suficient de densa.

„Incalzeste” pleoapa

Bella are cu siguranta un maro cald pe pleoape si pe linia inferioara a genelor, care incalzeste intregul machiaj si ii confera acel vibe estival. Foloseste aceeasi pensula pentru a adauga in pliu maroul cald din paleta (numarul 2), insa intr-un mod mai concentrat, nu la fel de difuzat. Defineste cu aceasta nuanta si linia genelor.

Confera profunzime privirii

A sosit momentul sa adaugam o nuanta mai profunda, care sa incadreze culorile calde si delicate pe care le-am aplicat anterior. Foloseste o pensula mai mica pentru a defini pliul pleoapei cu un maro roscat intens (nuanta 3 din paleta). Aplica aceeasi nuanta cu o pensula mica de detaliu si pe linia genelor superioare, prelungind-o in directie ascendenta, astfel incat sa creezi acel efect de „ochi de pisica”. Aplica acelasi maro intens pe linia genelor inferioare. Acum ia o pensula curata si trece-o usor peste liniile pe care le-ai creat, astfel incat sa uniformizezi culoarea.

Ilumineaza centrul pleoapei

Un auriu luminos pe centrul pleoapei completeaza perfect acest smokey eyes in nuante calde. Aplica cu degetul nuanta numerotata cu 4 din paleta doar pe centrul pleoapei mobile si in coltul intern al ochilor. Daca vrei sa obtii si mai multa intensitate, aplica aceasta nuanta cu o pensula plata umezita.

Si gata, acum e momentul sa aplici mascara din plin:

Douglas Makeup Lash Augmented Mascara, 69 lei, Douglas.ro

Foto: Instagram/Hung Vanngo