Spalarea parului: Greseli care cauzeaza ruperea si distrugerea firului de par

greseli spalarea parului
1
De Cristina Tudor
3 aug. 2021

Majoritatea fac aceste greseli. Iata cum trebuie sa ne spalam corect parul.

Nu va dati seama cat de important este pentru parul nostru sa ii oferim o ingrijire corespunzatoare. Folosind tehnicile corecte de spalare putem imbunatati sanatatea firului de par, facandu-l mai puternic si mai stralucitor.

Exista cateva greseli comune (pe care noi le consideram banale) facute de aproape orice femeie cu care ajungem sa deterioram firul de par fara ca nici macar sa realizam. Ninzio Saviano si Kyle White, doi dintre cei mai importanti stilisti din lume, ne impartasesc cele mai bune sfaturi pentru o spalare corecta a parului.

1. Intotdeauna trebuie sa incepem cu o clatire

Asa cum rufele au nevoie de un ciclu de clatire inainte de adaugarea detergentului, si parul nostru trebuie sa fie umed inainte de a folosi samponul.

“Apa calda va deschide cuticula si va ajuta la indepartarea produselor de styling, a prafului si a impuritatilor din firul de par.” – spune White.

Un alt bonus: “Cand parul este clatit cu apa calda, se deschide cuticula si permite firului de par sa absoarba uleiurile naturale produse de scalp.” – adauga Saviano.

2. Daca ai parul lung, foloseste mai intai balsam

“Daca ai parul peste umeri, protejeaza varfurile fragile prin aplicarea unei cantitati mici de balsam in aceasta zona, urmata de o usoara clatire… si asta inainte de samponare. Acest lucru nu doar ca va pastra varfurile sanatoase, insa va umple orice goluri din cuticula de par, ajutand parul sa fie mai fin si mai stralucitor.” – White.

3. Spuma pe scalp!

“Foloseste sampon doar pe radacini si scalp, in special pe parul din zona cefei.” – spune Saviano.

“Cel mai bun mod de a avea un par curat este de a il sampona doar la radacini, si apoi sa continui catre varfuri. Parul din zona radacinilor este cel mai tanar si, in mod inevitabil, va fi si cel mai uleios, in timp ce varfurile sunt cele mature si, de obicei, cele mai uscate (si cea mai fragila zona a parului).” – adauga White.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Instagram – @flaviaesantiago