Subton cald, rece sau neutru? Descopera care este subtonul pielii tale pentru a-ti alege cu succes fondul de ten si corectorul

1
De Alice Papuc
11 iul. 2023

Atunci cand iti alegi piesele vestimentare, machiajul sau chiar si culoarea parului, nu lasa sa iti scape un detaliu important: subtonul pielii tale.

Poate ai remarcat atunci cand iti achizitionai fondul de ten termeni precum „cald”, „rece” sau chiar „neutru”. Respectivii termeni fac referire la subtonul pielii tale. Mai cu seama, subtonul pielii este acea „umbra”, acea culoare subtila care se afla sub nuanta pielii tale. In functie de subtonul pe care il are pielea ta, anumite nuante te vor avantaja mai mult sau mai putin. Astfel, machiajul va arata mai armonios pe pielea ta atunci cand este ales in concordanta cu subtonul tau. Este timpul sa descoperi care este subtonul pielii tale!

7 vedete timide. Nu te asteptai ca ele sa fie asa!

Cum arata fiecare subton in parte?

Asa cum am mentionat anterior, exista trei subtonuri: subtonul cald, rece si neutru. Iata cum arata fiecare!

Subtonul cald are o tenta de galben, auriu, oliv sau chiar piersica. Acestea fiind spuse, subtonul cald este mai avantajat de nuante calde, solare: oranj, galben, rosu, piersiciu, aramiu etc.

La polul opus, subtonul rece are o tenta albastruie sau rozalie. Astfel, subtonul rece este avantajat de nuante reci, nuante usor mai „dure”, precum albastru, mov, verde, argintiu etc.

Nu in ultimul rand, subtonul neutru reprezinta un mix intre cele doua. Daca ai acest tip de subton, esti o norocoasa. Aproape orice nuanta ar trebui sa iti vina bine.

Pentru o identificare si mai facila a subtonului tau, poti incerca urmatoarele teste:

Testul metalelor

Primul pas este sa te privesti intr-o oglinda, nemachiata si in lumina naturala. In continuare, adu langa tine doua bijuterii: una dintr-un metal de culoare argintie si una dintr-un metal de culoare aurie. Pune, pe rand, fiecare bijuterie langa tenul tau. Priveste-te atent si vezi cu ce iti sta mai bine. Ce culoare iti pune mai mult tenul in evidenta? Pielea ta straluceste langa aur sau langa argint?

Daca simti ca auriul te avantajeaza mai mult, atunci ai un subton cald. Daca, dimpotriva, auriul nu te pune in valoare, iar argintiul te face sa radiezi, subtonul tau este unul rece. Daca simti ca ambele te avantajeaza, sunt sanse mari sa ai un subton neutru.

Am incercat rujul rezistent la transfer de la Dior Forever: nuantele mele preferate, confort si rezistenta

Gandeste-te cum reactioneaza pielea ta la soare

Atunci cand te expui la soare, te bronzezi imediat, uniform si fara sa te arzi? In acest caz, sunt sanse mari sa ai un subton cald. Sau, dimpotriva, te bronzezi greu, tinzi sa te arzi si apoi sa te cojesti? Daca pielea ta reactioneaza asa, subtonul tau este unul rece.

5 produse de machiaj pe care le-as recumpara la nesfarsit

Testul venelor

Priveste-ti incheieturile mainilor. Venele tale au o tenta albastruie sau chiar mov? Subtonul tau este rece. Daca nuanta venelor tale este verde, ai un subton cald. Daca simti ca venele tale sunt verzi-albastrui sau culoarea acestora este dificil de identificat, sunt sanse mari sa ai un subton neutru.

Foto: depositphotos.com