Cum stii daca ti-ar sta bine cu par blond

1
De Teodora Tirca
19 iul. 2023

Barbie e din nou pe val, iar multe femei sunt tentate sa devina blonde. Totusi, e o schimbare pretentioasa, care nu avantajeaza pe oricine. Cum stii daca blondul ti se potriveste?

Cineva mi-a spus ca orice femeie va incerca sa fie blonda macar o data in viata. E adevarat ca mi-am deschis usor parul la culoare atunci cand am incercat tehnica balayage, dar nu m-am aventurat la mai mult, pentru ca nu ma vad deloc blonda. Insa daca ai o mica banuiala ca ti-ar sta bine cu par blond, probabil te tenteaza sa incerci.

Cred ca putine femei arata la fel de bine si brunete si blonde, insa am vazut acest fenomen la celebritati precum Katy Perry, Megan Fox, Emilia Clarke, Bella Hadid etc. Numai ca atunci cand esti o celebritate, blondul nu e o schimbare atat de grea. Ai la dispozitie hairstylisti care aleg cel mai flatant ton pentru tine si care te ajuta sa intretii culoarea si sa o mentii vibranta.

Daca te gandesti sa faci pasul cel mare spre blond, iti las mai jos cateva moduri de a investiga daca aceasta culoare te-ar prinde bine.

1. Ia in considerare tonul pielii

Uita-te la nuanta pielii tale. Poate fi rece (cu subton roz si tendinta de a rosi usor) sau calda (cu subton galben, masliniu sau piersiciu, cu tendinta de a se bronza usor). Daca ai un ten masliniu, blondul poate accentua nuanta galbena, atragand atentia asupra cearcanelor. Pe de alta parte, tenul deschis la culoare poate fi avantajat de blond, pentru ca acesta anuleaza roseata. Si subtonul piersiciu este bine complimentat de nuantele de blond.

Subton cald, rece sau neutru? Descopera care este subtonul pielii tale pentru a-ti alege cu succes fondul de ten si corectorul

2. Urmeaza regulile de baza pentru colorarea parului

In general, daca ai ochi de culoare deschisa si pielea inchisa la culoare, sau ochii de culoare inchisa si pielea deschisa la culoare, totul ti se potriveste, inclusiv blondul. Daca ai ochii deschisi si pielea deschisa sau deschisa spre medie, parul blond va arata bine. Daca ai ochii mediu-inchis si nuante medii ale pielii, nuantele deschise de blond nu ti se vor potrivi. In schimb, poti incerca un blond inchis sau un caramel. Ca regula generala, evita parul blond daca ai ochi de culoare inchisa si piele maslinie/medie.

7 alimente pe care celebritatile le consuma pentru slabit si longevitate

3. Incearca un tool online pentru a exprimenta cu blondul inainte sa te vopsesti

Acum exista moduri virtuale de a descoperi daca iti vine bine o anumita culoare de par. Experimenteaza cu un tool online pentru schimbarea culorii, cum este cel de la Garnier, pe care il gasesti AICI. Uploadezi o poza clara cu tine, in care ai parul strans la spate si alegi nuanta in care ai vrea sa-ti vopsesti parul. Asa vezi clar daca te prinde respectiva culoare.

4. Consulta-te cu un hairstylist

Cu siguranta, cel mai bun mod de a afla daca e cazul sa te vopsesti blonda este sa vorbesti cu un expert in colorare. El iti va spune clar daca te-ar flata o asemenea nuanta, daca parul tau se preteaza la acest proces si ce presupune intretinerea si ingrijirea parului blond. Chiar daca ajungeti la concluzia ca parul blond nu ti se potriveste, hairstylistul iti poate recomanda deschiderea parului prin tehnica balayage, care este mai discreta.

Foto: Instagram/@matildadjerf