Mituri despre vopsitul parului – 5 preconceptii demontate

1
De Cristina Tudor
5 iul. 2018

Fie ca doar iti colorezi radacinile sau fire albe, fie ca obisnuiesti sa iti schimbi des culoarea podoabei capilare, trebuie sa stii aceste mituri despre vopsitul parului!

Publicatia purewow.com a aflat cele mai raspandite mituri despre vopsitul parului si a oferit argumente logice. Cele cinci mituri expuse in acest articol au menirea sa te ajute sa eviti obiceiurile nesanatoase asupra parului tau.

Mitul 1: Parul isi pierde volumul daca este vopsit

Adevarul: Dimpotriva. Agentii de iluminare care coloreaza parul umfla cuticulele, iar firele isi maresc circumferinta. Deci, vopsirea parului adauga volum, stralucire si suplete podoabei capilare.

Mitul 2: Parul se degradeaza daca este vopsit

Adevarul: Cand aplici vopseaua, cuticulele firelor de par se deschid si depoziteaza substantele colorate. Da, parul se poate degrada daca folosesti un produs de proasta calitate. Mizeaza pe vopseluri profesionale si completeaza tratamentul cu balsamuri si masti potrivite tipului tau de par.

Mitul 3: Mituri despre vopsitul parului si al sprancenelor

Adevarul: Nu este necesar sa-ti colorezi si sprancenele caand iti vopsesti parul. De fapt, e mult mai atragator contrastul discret dintre culoarea parului si cea a sprancenelor. In plus, daca parul tau este blond, este de preferat sa nu-ti decolorezi si sprancenele. Cele mai inchise la culoare incadreaza mai bine fata.

Mitul 4: Este OK sa-ti speli parul imediat dupa ce l-ai vopsit

Adevarul: Ar trebui sa astepti cel putin 72 de ore pana sa-ti speli parul. De ce? Pentru ca de trei zile au nevoie cuticulele firelor de par sa se inchida. Daca este obligatoriu sa iti cureti podoaba capilara, asigura-te ca utilizezi apa calduta sau chiar rece. In acest fel previi stergerea culorii de pe par. Apa fierbinte dizolva substantele colorante. Foarte important! Evita vizitele la bazin sau piscina doua saptamani. Clorul din apa permite patrunderea compusilor chimici cu care este tratata apa sa intre in firul de par si sa ii modifice nuanta.

Mitul 5: Poti sa te vopsesti oricand

Adevarul: Daca vrei sa prinda culoarea bine pe par, este important sa ai parul curat. Agentii coloranti vor fi mai eficienti, daca in par nu sunt si alte substante ramase de la produse diverse de styling. De exemplu, vopseaua nu prinde uniform, daca obisnuiesti sa folosesti ceara si parul nu este curat. Coloreaza-ti parul in maximum 24 pana la 48 de ore de la ultima spalare. Uleiurile naturale iti vor proteja scalpul de iritatii provocate de substantele chimice colorante.

Foto: Instagram – Simone Rocha