Trasaturile chipului care fac o femeie sa para mai tanara, potrivit oamenilor de stiinta

1
De Cristina Tudor
5 feb. 2022

Dorinta oamenilor de a parea vesnic tineri se reflecta in numarul operatiilor estetice realizate anual la nivel mondial.

Potrivit unui raport din 2019, peste 11,3 milioane de operatii estetice sunt realizate anual. Dar studiile efectuate de cercetatori au demonstrat ca exista si alte modalitati care pot ajuta o femeie sa para mai tanara, fara sa apeleze la operatii estetice si alte proceduri invazive.

Totul se rezuma la anumite detalii si trasaturi fizice ce pot fi mult mai usor de obtinut.

In cadrul unui studiu citat de Brightside, oamenii de stiinta au demonstrat ca exista unele trasaturi cheie ale chipului care pot trada imediat varsta.

Nuanta pielii este un semn care indica imbatranirea

In afara semnelor cunoscute de imbatranire, precum pielea lasata, ridurile si liniile fine, exista si alte semne mult mai subtile.

Specialistii au adaugat pe lista si contrastul facial. Acesta este definit ca diferenta de luminozitate si culoare dintre ochi, gura, sprancene si pielea din jurul acestora. Studiile au aratat ca imbatranirea si expunerea la soare afecteaza pielea si reduce acest contrast.

Femeile par mai tinere atunci cand sprancenele, ochii si buzele sunt bine definite

Pentru a testa teoria contrastului facial si modul in care oamenii percep varsta in functie de acesta, cercetatorii au modificat fotografiile unor femei din patru grupuri etnice. Au modificat in fotografii trei zone cheie ale fetei si au facut doua versiuni ale aceleiasi imagini – una cu un contrast ridicat si cealalta cu un contrast scazut.

Ei le-au cerut participantilor la studiu sa selecteze imaginile in care femeile par mai tinere. Aproape 80% dintre participanti au ales fotografia cu un contrast mai mare. Rezultatele au confirmat ca aspectul sprancenelor, ochilor si buzelor determina cat de tanara sau batrana pare o femeie.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com