Tratamentul local anti-acnee pe care il poti prepara acasa

1
De Alice Moisescu
5 nov. 2018

Acneea este una dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice cu care orice om se confrunta la un moment dat in viata.

Acneea te poate lua prin surprindere la orice varsta, mai ales inainte de menstruatie si, din pacate, te afecteaza atat la nivel fizic, cat si emotional. Si desi nu reprezinta un real pericol de sanatate, aceasta poate fi un simptom al unui dezechilibru hormonal pe care trebuie sa-l rezolvi. Asa ca n-ar strica sa mergi la medic si sa-i ceri niste dozaje hormonale.

Cum iti recapeti increderea

Acneea sub formele ei, de la puncte negre si exces de sebum, si pana la pustule si noduli durerosi ce lasa cicatrici, este dificil de tratat.

Inestetice, dar si stanjenitoare, eruptiile pot fi totusi tratate, astfel incat sa-ti recapeti increderea in tine cat mai curand posibil. Stim deja ca lotiunile si cremele antiacneice usuca pielea, tocmai de aceea un tratament care se aplica local, fix pe zona afectata, este de preferat.

Tratament preparat acasa?

Mai mult, il poti prepara cu usurinta chiar acasa, folosind cateva ingrediente naturale, accesibile si pe care le gasesti la farmacie.

Regula principala este ca acest tratament se aplica pe pielea perfect curata, de doua ori pe zi: dimineata si seara.

Ingredientele de care ai nevoie:

1/4 cana ulei de cocos

10 picaturi de ulei esential de lamaie

10 picaturi de ulei esential de lavanda

10 picaturi de ulei esential de arbore de ceai

Mod de preparare:

Pune uleiul de cocos la cuptorul cu microunde timp de 10 secunde pentru a deveni lichid si pentru a permite amestecul cu celelalte ingrediente. Mixeaza-le bine pe toate, pana amestecul devine omogen. Fiind vorba despre atat de multe uleiuri, cel mai potrivit este sa pastrezi tratamentul astfel obtinut la frigider, intr-un recipient din sticla, in care nu patrunde aerul. N-am vrea sa contaminam produsul.

Pentru fiecare aplicare, noi iti sugeram sa folosesti un betisor de urechi pe care ulterior sa il arunci, urmand sa folosesti altul pe fiecare eruptie in parte.

Insa, nu uita ca un tratament de acest gen combate simptomele, si nu cauzele atunci cand vine vorba despre acneea adulta. Specialistii avertizeaza ca daca nu ne odihnim suficient, daca sarim peste micul dejun, principala masa a zilei, daca nu reducem consumul de lactate care ne ameninta tenul sau daca nu folosim apa micelara la demachiere si nu numai, un simplu tratament aplicat local nu ne va scapa pentru totdeauna de eruptiile inestetice.

Tu ce remedii folosesti pentru a rezolva problemele tenului?

Foto: Shutterstock.com