Secretul make-up artistilor: Trucul de aplicare a mascarei care iti va schimba privirea

1
De Teodora Tirca
20 nov. 2018

De cand ma stiu, caut acea mascara ideala, care sa-mi ofere echilibrul perfect intre alungire si volum hipnotizant. Si, da, formula este foarte importanta, dar conteaza mult si metoda de aplicare.

Mascara este unul dintre acele produse cosmetice cu care poti da gres si care functioneaza diferit in functie de genele fiecarei persoane. E un produs care nu-ti va placea neaparat doar pentru ca prietena ta spune ca face minuni pentru ea – e foarte personal, insa odata ce gasesti mascara preferata, rutina ta de machiaj e incununata de succes.

Insa cea mai mare frustrare a unei femei este sa aiba un iubit cu gene mai frumoase decat ale ei. Acesta a fost „norocul” meu dintotdeauna, astfel ca am avut mereu un impuls nebunesc de a aplica mascara pe genele lungi, negre, dese SI curbate ale prietenului, doar ca sa vad ce efecte pot obtine. Bineinteles, nu mi-a mers, dar cine stie – poate pe viitor.

Cat inca suntem aici, trebuie sa mai mentionez ceva – foarte multe femei spun ca isi doresc gene precum acelea ale Priyankai Chopra sau ca ale frumoasei Margot Robbie. Nu, eu imi doresc gene ca ale lui Zayn Malik. Nu stiu daca si tu te holbezi la ochii lui, dar eu nu vad decat genele acelea negre si dese pe care orice femeie si le doreste cam de pe vremea adolescentei.

Da, tatuajul e interesant, dar uita-te la GENELE acelea!

Pentru ca nu m-am nascut la fel de inzestrata, ma straduiesc in fiecare zi sa obtin acest efect folosind mascara, si am sa-ti impartasesc cateva trucuri folosite de make-up artisti care te vor incanta.

Secretul care iti schimba complet genele

Am fost surprinsa sa aflu de la expertii in machiaj ca, oricat de eficienta ar fi, o singura mascara nu e de ajuns daca iti doresti sa creezi efect de gene legendare. Da, make-up artisti precum Mally Roncal sau Pati Dubroff (care lucreaza cu Priyanka Chopra si Margot Robbie) folosesc doua mascara diferite in acelasi timp pentru a obtine tot ce-si doresc de la genele clientei lor: alungire, volum, curbare si rezistenta.

Asadar, in functie de asteptarile pe care le ai de la genele tale, iata ce alte strategii te vor ajuta sa obtii privirea aceea sexy din reclamele de la TV.

Curbare de lunga durata

Max Factor Mascara Masterpiece Max Waterproof Black, 36 lei, Elefant.ro

 

L’Oreal Paris Mascara Volumissime x 5, 36 lei, Elefant.ro

Stii cum genele tale sunt curbate si minunate imediat ce aplici mascara pentru ca doua ore mai tarziu sa se lase si sa arate ciudat? Acest lucru se intampla mai ales daca ai gene foarte drepte in mod natural. In primul rand, iti recomand sa le curbezi intotdeauna cu un cleste de gene inainte. Apoi, make-up artistul Mally Roncal te sfatuieste sa aplici o mascara normala pentru volum si apoi un strat de mascara waterproof peste. Cea waterproof este mult mai rezistenta si fixeaza mai bine genele, astfel ca efectul de curbare va dura toata ziua. In plus, mascara nu iti va mai cadea sub ochi.

Stiu ca mascara waterproof este foarte greu de dat jos – de aceea o evit – insa folosind mai intai un strat de mascara normala, demachierea va fi floare la ureche.

Efect de gene dese si „ochi de pisica”

Deborah Milano Mascara pentru alungire Black&Long, 37 lei, Elefant.ro

Sephora Collection Cinescope Panoramic Effect Volume Mascara, 80 lei la Sephora

Daca iti doresti si volum, si alungire – deci efect de gene false – iti va fi greu sa le obtii cu o singura mascara. Pati Dubroff foloseste o mascara pentru volum insistand la radacina genelor, pentru ca astfel le faci sa para mai dese. Apoi aplica un strat de mascara pentru alungire, insistand mai ales in colturile externe, pentru a crea acel efect de ochi de pisica. Vei adora rezultatul final!

Foto: Instagram – Hung Vanngo