7 trucuri care potenteaza aroma parfumului tau

1
De Teodora Tirca
5 oct. 2018

Iti doresti un parfum rezistent, pe care sa-l simti la fiecare miscare, pe parcusul intregii zile? Asigura-te mai intai ca il aplici corect.

Fie ca esti pasionata sau nu de machiaj, parfumul e cu siguranta una dintre slabiciunile tale. Orice femeie isi doreste sa miroasa bine tot timpul, iar daca ti-ai descoperit deja aroma-semnatura, te afli printre cele mai norocoase.

Si totusi, putine dintre noi stiu ca de cele mai multe ori facem cateva greseli care compromit rezistenta si unicitatea aromei parfumului pe care il purtam. Daca te-ai intrebat vreodata de ce parfumul tau nu rezista peste zi, de ce isi schimba aroma sau nu miroase ca atunci cand l-ai testat in magazin, citeste recomandarile noastre de mai jos.

Nu-ti tine parfumul in baie

Daca iti doresti sa te bucuri mai mult timp de parfumul tau, fara nicio alterare a aromei, atunci nu-l mai tine in baie, unde e cald si umed din cauza aburilor. Caldura, umezeala si lumina solara puternica vor afecta calitatea parfumului. Tine-l mai degraba intr-un loc uscat si racoros, departe de fereastra.

Aplica un balsam hidratant pe zonele cu puls ridicat

Daca obisnuiesti sa aplici parfum pe incheieturi si pe gat, un pic de vaselina sau balsam hidratant vor ajuta la hidratarea zonei, prevenind astfel evaporarea parfumului. Tu si cei cu care intri in contact ii veti simti aroma toata ziua.

Aplica parfumul imediat dupa dus, dar inainte de a te imbraca

Dupa dus, pielea e usor umeda, ceea ce ajuta parfumul sa adere mai bine si sa reziste mai mult. Aplica-l direct pe piele daca vrei sa-i simti cu adevarat toate notele – aplicarea pe haine va altera aroma.

Nu-ti freca incheieturile dupa ce aplici parfumul

Avem tendinta sa facem acest gest si in magazin, cand testam un parfum. Insa, prin frecarea pielii, notele de varf vor disparea mai devreme, aroma va fi alterata, iar rezistenta compromisa. Lasa parfumul sa se usuce pe piele fara sa intervii.

Aplica-l in zone-cheie

Zonele cu puls sunt cele indicate pentru aplicarea parfumului daca iti doresti sa-i raspandesti aroma pe parcursul intregii zile. Aplica-l de o parte si de alta a gatului, pe incheietura mainilor si chiar si in spatele genunchilor. Parfumul se va ridica de jos in sus pe parcursul intregii zile, iar tu vei mirosi divin.

Tempereaza un parfum prea puternic

Daca ai ajuns la concluzia ca parfumul pe care l-ai comandat online e prea puternic pentru gusturile tale, il poti folosi in continuare punand in aplicare acest truc: „parfumeaza” aerul, apoi treci prin norul de parfum care s-a format. Vei absorbi suficient parfum incat sa mirosi bine, insa fara acel efect coplesitor. In plus, acesta va fi distribuit mai uniform pe corpul tau.

Cosite parfumate

Daca vrei ca parul tau sa miroasa frumos, nu aplica parfum direct pe el, deoarece alcoolul din compozitie il va usca. Aplica-l pe peria de par si apoi trece-o prin suvitele tale. Vei obtine un efect uniform, iar parul va ramane in siguranta.

Foto: Shutterstock.com