Yucca, secretul unui ten curat si perfect echilibrat

Teodora Tirca1
De Teodora Tirca
20 mai 2019

Yucca este un arbore din familia Asparagaceae, originar din America de Nord, America Centrala si Indiile de Vest. Extractul de yucca are o aroma deosebita, de aceea este adesea folosit in cosmetice ca agent de parfumare, insa acesta nu este cel mai important motiv pentru care industria de frumusete il iubeste.

Mi se pare important de mentionat faptul ca extractul de yucca nu este folosit doar in scopuri de infrumusetare, ci si in medicina alternativa, deoarece compusii sai ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Folosit in cosmetice sau in mastile preparate in casa, acest ingredient ajuta de asemenea tenul sa scape de toxine si sa echilibreze productia de sebum, astfel incat sa se mentina curat si departe de acnee. Nu mai e nevoie sa-ti spun ca acest detaliu m-a atras imediat.

Mica – luminozitate din natura pentru tenul tau

Care sunt avantajele folosirii extractului de yucca?

De cele mai multe ori, extractul de yucca este folosit in cosmeticele naturale, cu dublu rol: pentru hranirea pielii, dar si pentru a conferi un parfum placut lotiunii de hidratare sau curatare, mai ales daca brandul respectiv decide sa elimine complet parfumul artificial si opteaza pentru o varianta naturala si mai putin iritanta. Asupra pielii, aceasta planta are beneficii extraordinare deoarece contine o gramada de nutrienti: fibre de calitate, vitaminele A, B si C, dar si calciu.

Xanthan Gum: cat de sigur este pentru pielea ta acest ingredient nelipsit din cremele de ingrijire?

Mai contine de asemenea potasiu, fosfor, fier, cupru si magneziu, minerale de care pielea noastra are nevoie pentru a functiona corect si a se apara de factorii de mediu. Nativii americani au folosit planta timp de secole ca unguent pentru diverse inflamatii ale pielii. Pentru ca are proprietati antiinflamatorii, yucca trateaza cu succes afectiuni precum artrita, reumatismul si guta. Ajuta la relaxarea articulatiilor, reduce durerea si grabeste procesul de vindecare in cazul ranilor sau iritatiilor pielii.

Tocmai de aceea, mie imi place sa folosesc pudra de yucca in mastile naturale mai ales in perioadele in care sufar de eruptii incapatanate.

Prescribed for Life pudra de Yucca, 21,99$, Amazon.com

Deoarece acneea este legata de inflamatia din corp, yucca ajuta la ameliorarea si prevenirea eruptiilor, vindecand de asemenea mai rapid cicatricile pe care acestea le lasa in urma.

Te va ajuta sa echilibrezi productia de sebum

Datorita proprietatilor sale detoxifiante, te poti baza pe radacina de yucca pentru a tine sub control productia de sebum in cazul in care te confrunti cu ten gras. Echilibreaza de asemenea pH-ul pielii, ceea ce ajuta tenul sa se mentina departe de bacterii sau iritatii si sa ramana hidratat si suplu.

Florinda sapun vegetal cu Yucca, 100 g, 22 lei, biocart.eu

Cand ar trebui sa eviti extractul de yucca?

Daca ai ten foarte uscat si sensibil, nu-ti recomand sa folosesti extractul de yucca pe piele, deoarece are in compozitie saponina, un ingredient care poate fi iritant pentru pielea foarte sensibila. In plus, avand in vedere ca tenul uscat produce prea putine uleiuri naturale, nu are rost sa folosesti un ingredient cu proprietati de matifiere. Cu toate astea, poti folosi planta intern, sub forma de ceai, pentru ca scade inflamatia din corp si functioneaza ca antioxidant.

Vitamina C: cum iti transforma pielea cel mai puternic antioxidant

Foto: Kendall Jenner pentru Tiffany & Co.