10 temple magnifice din Asia pe care trebuie sa le vezi

1
De Cristina Tudor
22 sept. 2019

Asia iti ofera o cultura unica, temple impresionante si delicii culinare variate. Daca vrei ca viitorul tau concediu sa cuprinda privelisti speciale, marcate de temple si pagode, nu trebuie sa ratezi destinatiile recomandate.

Asia este un continent care cuprinde mii de temple, de diferite marimi si reprezentand mai multe religii, de la budism la hinduism. Nu vei uita prea curand arhitectura speciala, dar nici atmosfera aparte care te va intampina in acest locatii care iti aduc linistea interioara si te indeparteaza de stresul zilnic.

Iata ce temple trebuie sa vizitezi neaparat cand mergi in Asia:

1. Templul Thatbyinnyu, Bagan, Myanmar

Este una dintre cele mai inalte pagode din Mianmar. Acest templu a fost construit in secolul al XII-lea, in timpul domniei regelui Alaungsithu. Este un templu asimetric, cu 2 etaje, iar inauntru te va impresiona imaginea lui Buddha, care umple atmosfera de pace si liniste.

2. Templul Cerului, Beijing, China

Este probabil cel mai cunoscut templu taoist, cu o structura deosebita, realizat in secolul al XIII-lea. A fost vizitat atat de imparati, cat si de pelerini timp de multe secole, iar in prezent a ramas o destinatie solicitata pentru pelerinaj, dar si pentru a face miscare. Nu rata acest templu daca vizitezi orasul Beijing pentru ca este o atractie majora pentru grupurile de turisti.

3. Templul Lotus, New Delhi, India

Este adesea evocat drept una dintre cele mai originale cladiri de pe planeta. Acest templu are forma unui lotus, fiind constituit din petale uriase de marmura pentru a realiza simbolul asociat cu Asia. Este clasificat drept un tempul Baha’i, acest lucru semnificand ca in interiorul lui sunt bineveniti oamenii de toate religiile pentru a se ruga si a se reculege.

4. Wat Rong Khun, Chiang Rai, Thailanda

View this post on Instagram

Un'atmosfera surreale, tra l'inquietante ed il mistico, avvolge il Wat Rong Khun di Chiang Rai. Il White Temple, con un'architettura che colpisce sin dal primo momento, è una delle opere più particolari di tutta la Thailandia. L'ingresso presenta centinaia di mani protratte verso l'alto come alla ricerca di aiuto. A seguire, un ponte che conduce al Tempio. Questo rappresenta il passaggio dal mondo delle tentazioni alla liberazione, meglio conosciuta come Nirvana. Un viaggio tra bene e male, tra sacro e profano. . . . . #chiangrai #chiangraitrip #whitetemple #templiobianco #thailandia #thailand #watrongkhun #chiangmai #thailandtravel #thailandonly #thailandinstagram #igersthailand

A post shared by ✨Valeria Mundo | Travel Blog 🎈 (@sogni_in_valigia) on

Este unul dintre cele mai cunoscute temple moderne. Constructia acestui templu cu design unic a fost demarata ca urmare a visului unei singure persoane. Este realizat din sticla uimitor de alba si se completeaza lent, bucata cu bucata, finalizarea fiind prevazuta pentru anul 2070. Structurile realizate pana in prezent arata magnific, fiind unice pentru viziunea de la baza lui.

5. Sri Ranganathaswamy, Srirangam, India

Iata unul dintre cele mai interesante temple pe care le poti vedea. Sri Ranganathaswamy este un templu realizat in stilul dravidian si reprezinta religia hindusa. In acest templu se organizeaza un festival in fiecare an, care atrage peste un milion de pelerini. Detaliile arhitecturale au un efect hipnotic si multi vizitatori mentioneaza ca li s-a schimbat imediat starea de spirit dupa ce au intrat in el. Va fi o experienta de neuitat.

6. Templul Gawdawpalin, Bagan, Myanmar

Acesta este un alt templu pe care merita sa-l vizitezi in Myanmar, construit in secolul al XII-lea. Este folosit si in prezent de calugarii budisti, fiind una dintre principalele atractii turistice din Bagan, unde se regasesc peste 3.000 de temple si pagode, cu variate detalii arhitecturale. Din pacate nu mai este permis sa urci pana sus in acest templu pentru a observa privelistea din Bagan de la inaltime.

7. Fushimi Inari Taisha, Fushimi-ku, Kyoto, Japonia

Acest altar Shinto este considerat cel mai important „Inari” pentru spiritele japoneze ale ceaiului, orezului, al bauturii sake si al vulpilor. Altarul dateaza din secolul al VIII-lea si poate fi observat in numeroase filme sau fotografii care prezinta orasul. Drumul care urca dealul spre templu este o calatorie la fel de fascinanta ca si cladirea de la capatul lui, iar pasii te vor purta pe sub arcadele portocalii care vor completa experienta unica pe care o vei trai.

8. Prambanan, Java, Indonezia

View this post on Instagram

. ☁️

A post shared by Joyce IJpelaar (@joyceijpelaar) on

Prambanan este o comoara arhitecturala unica din punct de vedere istoric, fiind o locatie aflata sub protectia UNESCO. A fost construit in secolul al IX-lea pentru zeii Vishnu, Brahma si Shiva, adesea clasificati impreuna sub denumirea de Trimurti. Complexul hindus cuprinde statui, altare, scari si pereti decorati cu manuscrise si inscriptii care prezinta fabule si invataturi religioase.

9. Angkor Wat, Combogia

View this post on Instagram

Pic @chopsticksontheloose

A post shared by Cambodia Visit (@cambodiavisit) on

O vizita in sud-estul Asiei nu va fi completa daca nu mergi sa vezi si unul dintre cele mai faimoase temple din lume. Este un loc pe care-l vei recunoaste de la distanta, fiind considerat unul dintre cele mai mari complexe de tip religios si cel mai mare templu hindus din lume. A fost dedicat initial zeului hindus Vishnu, in secolul al XII-lea, iar in prezent este utilizat de calugarii budisti din Cambogia.

10. Pagoda Shewmawdaw, Bago, Burma

Denumit si Templu Zeului de Aur, este cea mai inalta pagoda sau altar din Myanmar. Inauntru se regaseste un clopot de dimensiuni impresionante, care a fost realizat in timpul domniei regelui Dhammazedi si poarta inscriptia sa, vizibila si astazi.

Foto: Instagram – @nowdiscovering