6 carti captivante care apar subtil in serialul YOU: Trebuie neaparat sa le citesti!

1
De Irina Constantin
28 ian. 2020

Serialul YOU de pe Netflix a facut ravagii, atat cu primul sezon, cat si cu cel de-al doilea.

Daca deja ai vazut sezonul 2 din captivantul serial, stii cat de grozav a fost si cat de multe elemente interesante a continut. Producatorii au fost foarte atenti la detalii, inserand tot felul de aspecte subtile, dar inteligente.

16 cele mai asteptate filme ale anului 2020 – multa actiune si suspans

Cum cartile au reprezentat un laitmotiv in primul sezon, ele se regasesc si de-a lungul sezonului 2. Joe, acum sub pseudonimul Will, se angajeaza la Anavrin, in sectiunea de librarie, unde recomanda volume vizitatorilor.

Iata 6 carti din serialul YOU, care apar subtil de-a lungul episoadelor. Citeste-le si tu!

1. Fiodor Dostoievski – Crima si Pedeapsa

Cand Joe incearca sa obtina un post la Anavrin, la inceputul celui de-al doilea sezon, el se foloseste de acest volum clasic.

Ed. Polirom, 20 lei

Chiar daca pare o carte aleasa intamplator de producatori, povestea prezentata de Dostoievski este asemanatoare cu tematica serialului. Este vorba despre un tanar plin de remuscari si regrete, care a ucis pe cineva si acum simte emotii greu de gestionat.

De asemenea, spre finalul sezonului 2, Joe il parafrazeaza pe autorul rus: „Daca un om are constiinta, el va suferi pentru greselile sale. Aceasta va fi pedeapsa si inchisoarea lui”.

5 carti pe care sa le citesti inainte de a aparea filmele in 2020

2. Raymond Chandler – Adio, iubito!

In sezonul 2 din serial, Joe se muta in Los Angeles, unde isi inchiriaza un apartament. Aici o intalneste pe Ellie, sora mai mica a administratorului cladirii, o adolescenta isteata si curajoasa.

Acestia fac un pact interesant pentru ambele parti. Joe ii va face lui Ellie o lista cu „lecturi obligatorii”, in timp ce fata il va invata cate ceva despre filme si social media.

Ed. Nemira, 38,44 lei

Printre cartile despre care cei doi vor discuta se afla si acest volum de Raymond Chandler, care trateaza tema identitatilor ascunse si a tradarilor, actiunea petrecandu-se in Los Angeles.

Deloc intamplator, nu-i asa? Daca ti-a placut serialul YOU, vei adora si aceasta carte la fel de captivanta.

3. Joan Didion – Play It As It Lays

Love, interesul principal si motivul pentru care Joe mai ofera o sansa iubirii, se dovedeste a fi o persoana cel putin la fel de intriganta ca el.

Ed. Farrar Straus & Giroux, 62,80 lei

Aceasta ii ofera lui Joe volumul scris de Joan Didion, care spune povestea Mariei, o femeie ce se muta in Los Angeles si se indragosteste de un barbat toxic si violent pe care tocmai l-a intalnit. Suna cunoscut?

4. Naomi Alderman – The Power

Cand Joe se lasa convins sa isi creeze un cont de Instagram, acesta posteaza fotografii cu nimic altceva decat… carti!

Ed. Little Brown and Company, 120 lei

Acest volum este unul dintre cele publicate de personajul principal. Este o carte captivanta, despre superputerile femeilor si despre modul in care acestea vor ajunge sa conduca lumea.

3 lectii importante de invatat din noul sezon al serialului YOU de pe Netflix

5. Charlotte Bronte – Jane Eyre

Multe carti din serialul YOU apar chiar in Anavrin, locul in care Joe lucreaza dupa ce se muta in Los Angeles.

Pe parcursul sezonului 2, putem vedea, in graba, sectiunea de literatura pentru femei, in care se gaseste si acest volum clasic scris de Charlotte Bronte.

Ed. RAO, 42 lei

Jane Eyre este considerata o bijuterie a literaturii engleze, un roman care se invarte in jurul eroinei de sex feminin. Daca nu ai citit inca aceasta carte, este momentul sa o faci. O vei adora!

6. Ann Brashares – Pantalonii calatori

Tot in sectiunea de carti dedicate femeilor se poate vedea si unul dintre volumele seriei „Fratia pantalonilor calatori”, o colectie de povesti savuroase ale unei gasti de tinere.

Ed. RAO, 21,24 lei

Cele patru prietene cele mai bune paseaza pantalonii de la una la cealalta si isi trimit scrisori cu aventurile lor de peste vara. Este o serie de cinci volume pline de aventura, suspans, emotii si umor.

Foto: PR