8 filme care te fac sa visezi la o vacanta in Italia

1
De Ioana Marosan
6 aug. 2019

Din linistitul satuc Crema, din Lombardia pana pe coastele Siciliei in Apulia, aceste filme te fac sa visezi la o vacanta in Italia.

Aceste filme au fost turnate in locuri foarte pitoresti, destinatii de vis din Italia, si te fac sa-ti doresti sa impachetezi repede bagajele si sa pleci catre cel mai apropiat aeroport.

Call Me By Your Name

Regizor: Luca Guadagnino. Locatie: satul Crema, in provincia Lombardia. Elio, un tanar de 17 ani si Oliver, un student American, petrec o vara romantica impreuna, in piesajul idilic care inconjoara satul Crema.

7 cafenele din filme celebre pe care le poti vizita in vacanta

The Talented Mr. Ripley

Regizor: Anthony Minghella. Locatia: Mongibello, San Remo si Roma. Filmul este o adaptare a romanului politist omonim, scris de Patricia Highsmith. Este povestea unui new-yorkez sarac care este angajat de un armator bogat pentru a-i convinge fiul risipitor sa paraseasca Italia si sa se intoarca impreuna in Statele Unite.

A Bigger Splash

Regizor: Luca Guadagnino. Locatie: Insula Pantelleria. Inspirat de filmul La Piscine, Guadagnino creeaza o poveste in care Marianna devine un rocker care si-a pierdut vocea si care pleaca impreuna cu Paul, partenerul ei, in insula Pantelleria, ca sa se refaca. Aici reintalneste o fosta iubire care-si face o intrare dramatica, cu ajutorul fiicei pusa pe flirt.

La Grande Bellezza

Regizor: Paolo Sorentino. Locatia: Roma. Filmul La Grande Bellezza surprinde Roma asa cum nu a reusit niciun alt film sa o faca vreodata. Urmarind aventurile lui Jep Gambardella, o mare iubitoare de petreceri, fiecare cadru este o lovitura glorioasa din punct de vedere estetic, la fel ca toate filmele lui Paolo Sorrentino.

10 filme pe care sa le vezi cu cea mai buna prietena

Stealing Beauty

Regizor: Bernardo Bertolucci. Locatia: Toscana. Lucy este o tanara de origine americana care isi petrece vara in Toscana. Ea spera sa reintalneasca aici un fost iubit din adolescenta, in timp ce isi petrece timpul intr-o vila luxoasa, impreuna cu prietenii mamei sale. Unul dintre cele mai bune filme ale lui Bertolucci.

The Best of Youth

Regizor: Marco Tullio Giordana. Locatia: Roma, Florenta, Ravenna. Este povestea de familie a doi frati, a caror viata este urmarita din anii ’60 si pana in prezent.

Respiro

Regizor: Emanuele Crialese. Locatia: Lampedusa, pe coasta Siciliei. Grazia este o mama libera si independenta. Ea refuza sa adere la normele culturale ale micii insule pe care traieste. Nu mult dupa aceea, familia si locuitorii insulei hotarasc sa o indeparteze.

Cele mai bune filme aparute in 2019 pana acum

A Room With A View

Regizor: James Ivory. Locatia: Florenta. In timpul vacantei pe care o petrece alaturi de Charlotte, Lucy se indragosteste de George Emerson, un britanic chipes pe care il intalneste la Florenta.

Foto: PR