„Barbie” a depasit recordul de incasari: Este filmul regizat de o femeie cu cel mai bun debut din istorie

1
De Georgiana Dorobantu
26 iul. 2023

Regizoarea Greta Gerwig a intrat in istorie dupa ce filmul sau, „Barbie”, a avut un debut spectaculos in weekendul lansarii.

„Barbie” a avut incasari de 377 de milioane de dolari, in timp ce filmul „Oppenheimer”, al lui Christopher Nolan, a obtinut incasari de 174 de milioane.

Barbie a devenit astfel filmul regizat de o femeie cu cel mai bun debut din istorie. Recordul a fost detinut pana de curand de „Captain Marvel”, regizat de Anna Boden si Ryan Fleck.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de BARBIE (@barbiethemovie)

„Barbie” si „Oppenheimer” au fost lansate simultan, ceea ce a dus la un adevarat val de meme-uri, comentarii amuzante si dezbateri pe retelele de socializare. Lansarea lor simultana a primit numele „Barbenheimer” din partea internautilor, dar se pare ca acest duel a fost un succes pentru salile de cinema.

7 produse care te vor ajuta sa obtii machiajul Barbie, in trend vara aceasta

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de BARBIE (@barbiethemovie)

Fuziunea de pe social media dintre „Barbie” si „Oppenheimer” a readus in numar record cinefilii in salile de cinema, iar cei mai multi dintre ei si-au dorit sa vada ambele filme.

Margot Robbie ar fi refuzat rolul din filmul „Barbie” daca producatorii n-ar fi facut aceasta schimbare majora

La randul sau, filmul despre „parintele bombei atomice”, Robert Oppenheimer, a avut o performanta peste asteptari, potrivit The Guardian. A obtinut 174,2 milioane de dolari la nivel global in primul weekend si a fost cel mai bun debut la box office pentru o drama biografica cu rating R, ceea ce inseamna ca nu este recomandat persoanelor sub 17 ani.

Barbenheimer a afectat vanzarile de bilete pentru filmul lui Tom Cruise „Mission: Impossible: Dead Reckoning Part I”, care au scazut cu 64%.

Autobronzantul pe care l-a folosit Ryan Gosling pentru a se transforma in Ken din noul film Barbie

Potrivit PostTrak, citat de The Guardian, femeile au fost cele care au contribuit la debutul istoric al filmului „Barbie”. Ele au format 65% din audienta, iar 40% dintre cumparatorii de bilete au avut varsta sub 25 de ani. Prin comparatie, audienta „Oppenheimer” a fost formata din 62% barbati, iar 63% dintre ei cu varsta de peste 25 de ani.

Greta Gerwig, in varsta de 39 de ani, face nota discordanta intr-o industrie dominata de barbati. Ea a regizat singura cateva filme de succes, care au fost intampinate de recenzii pozitive.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Greta Gerwig (@gretagerwig_fans)

Greta s-a nascut in Sacramento, California, si si-a inceput cariera ca actrita. A absolvit Universitatea Barnard, cu specializarea Engleza si Filosofie.

In anul 2006 a debutat in filme precum „LOL” si „Baghead”, in roluri secundare. In 2007 si 2008 a scris scenariile pentru „Hannah Takes the Stairs” (2007) si „Nights and Weekends” (2008).

Primul sau rol de succes a fost cel din „Frances Ha”, in anul 2013, pentru care a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru cea mai buna actrita intr-o comedie.

In anul 2017 si-a facut debutul regizoral cu „Lady Bird”, film in care au jucat actori de succes precum Saoirse Ronan, Laurie Metcalf si Timothee Chalamet. „Lady Bird” a fost numit de Institutul American de Film si publicatia Time drept unul dintre cele top zece filme ale anului 2017.

Imediat dupa „Lady Bird”, Gerwig a regizat un alt film de succes, „Little Women”. Ea a scris si regizat filmul in care au aparut staruri de top de la Hollywood, printre care Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Laura Dern, Meryl Streep si Timothee Chalamet.

Foto: Instagram/Barbie The Movie