Antonio Banderas, dupa ce a suferit un atac de cord: „Am privit moartea in ochi!”

1
De Cristina Tudor
26 nov. 2019

La 58 de ani, dupa atacul de cord suferit, spaniolul este un alt om, dupa cum el insusi marturiseste. Cum arata noua lui viata?

Mai profund, mai sincer, mai sensibil, mai inclinat spre introspectie, Antonio Banderas este un interlocutor fantastic in acest interviu prilejuit de noul sau film realizat sub bagheta regizorala a lui Pedro Almodóvar, cea de-a opta colaborare a sa cu celebrul regizor spaniol.

O drama introspectiva a lui Almodóvar cu Antonio in rolul unui Almodóvar fictiv, pelicula Dolor y Gloria a fost primita la Cannes ca cea mai buna realizare a regizorului din ultimii ani. Un dialog despre un film pe care asteptam sa-l vedem din toamna pe marile noastre ecrane (va rula din 18 octombrie). Si o discutie care trebuie sa te puna pe ganduri, despre felul in care actorul spaniol a redescoperit viata.

Cat de dificil a fost sa construiesti un personaj principal inspirat chiar de cel care te regizeaza?

Antonio: Nu a fost asa de dificil odata ce ne-am apucat de treaba. Am construit impreuna personajul la inceput, apoi m-a lasat sa-l definitivez. Pedro m-a condus cu blandete si calm, si-a deschis inima in fata mea asa cum nu a mai facut altadata pe platouri. L-am vazut vulnerabil si am stiut ca i-a fost greu sa se dezvaluie, mai ales cand am filmat scenele cu Penélope Cruz, care a interpretat-o pe mama lui.

Ai avut vreun moment cand ai simtit ca ai trecut in subconstientul lui Almodóvar?

Au fost cateva momente in care am simtit ca ma pierd in el. De fapt, asta este partea cea mai frumoasa a actoriei. Iar la acest film, mi-am dorit sa incerc sa dau totul, sa sap cat mai adanc in mine, sa ofer mai mult decat am oferit vreodata unui personaj. Salvador seamana mult cu Pedro, dar nu e identic, e si ceva din mine in Salvador. Sunt multe intamplari de viata pe care Pedro le-a luat exact din propria poveste, alte aspecte au fost inventate insa. Dar pentru mine a contat sa pot transmite emotiile pe care Pedro si le-a dorit sa ajunga la public.

Citeste continuarea pe okmagazine.ro.

Foto: Getty Images.