Astrologie: 4 zodii care pot avea probleme majore cu iubirea de sine

1
De Irina Constantin
23 aug. 2019

Aprecierea si validarea propriei persoane se dezvolta in timp si poate reprezenta, uneori, un proces anevoios.

Iubirea de sine nu este atat de usoara precum suna. Pentru a ajunge sa te iubesti cu adevarat, sa te apreciezi si mai ales sa te accepti exact asa cum esti, este nevoie de timp si de multa rabdare.

In plus, iubirea de sine nu inseamna doar sa te rasfeti pe tine insati si sa iti vorbesti frumos, ci sa iti accepti si acea parte intunecata, nervoasa si negativa, de care nu esti intotdeauna mandra.

Astrologie. Cele 4 zodii care nu spun ce au pe suflet

Pe langa experienta de viata si caracterul tau, si aspectele astrologice pot influenta masura in care esti propria ta prietena cea mai buna. Unele zodii, prin caracteristicile lor, au dificultati in a se accepta si in a spune: „da, sunt o persoana minunata!”.

Cele 4 semne ale zodiacului pentru care iubirea de sine nu este chiar atat de simpla

Fecioara

Fecioarele au tendinta sa ii critice destul de mult pe cei din jur, insa autocritica este de zece ori mai dura, de fiecare data. Chiar si atunci cand sunt constiente ca situatia nu putea fi schimbata, ele se invinovatesc si sufera pentru ca nu au putut sa controleze lucrurile.

In plus, femeile nascute in zodia Fecioara adora sa rezolve probleme, iar daca nu au, isi vor crea singure. Acest lucru le face sa priveasca intotdeauna partea negativa a situatiei si sa se concentreze pe dificultatile vietii.

Standardele pe care Fecioarele si le autoimpun sunt foarte inalte, cateodata chiar imposibile, iar acest lucru se traduce printr-un „nu sunt suficient de buna” repetat la nesfarsit.

Capricorn

La fel ca Fecioarele, si Capricornii adora sa detina controlul. Ei muncesc incredibil de mult si vor sa exceleze in toate ariile vietii. In caz contrar, vor considera ca nu sunt niste persoane de succes si se vor invinovati foarte mult.

Astrologie: 5 zodii care isi doresc cu disperare o relatie

Totodata, Capricornii au tendinta de a vedea lucrurile dintr-o perspectiva realista si, uneori, chiar pesimista. Fac asta pentru a evita dezamagirile, insa viziunea sumbra asupra vietii le afecteaza imaginea de sine si ii face sa nu aprecieze ce li se intampla, chiar si atunci cand sunt inconjurati de lucruri minunate.

Scorpion

Iubirea de sine este complicata si pentru Scorpioni. In cazul lor, motivul este lipsa de incredere. La prima vedere, sunt persoane independente, care nu au nevoie de nimeni si care se bazeaza doar pe ele insele.

Astrologie: 5 zodii care se ataseaza emotional prea repede

Totusi, aceasta lipsa de incredere in alti oameni ascunde, de fapt, o lipsa de incredere in propria persoana. Scorpionii sunt niste prieteni de nadejde si reprezinta un adevarat suport emotional pentru apropiati, insa cand vine vorba de ei insisi, sunt mult mai duri si au impresia ca nu merita sa fie sprijiniti si iubiti.

Pesti

Daca ai un prieten minunat, care este acolo pentru tine intotdeauna, dispus sa te asculte la infinit si sa te sustina, cel mai probabil acesta este in zodia Pestilor. Sau poate chiar tu esti acea persoana!

Pestii pun mereu problemele celorlalti pe primul loc, ignorandu-si propriile nevoi. De multe ori, ei sunt dependenti de aprecierea si validarea celor din jur, nestiind cum sa isi ofere singuri aceste lucruri.

Foto: Shutterstock.com