Astrologie: 5 zodii care sufera de complexul martirului

1
De Denisa Toma
2 apr. 2019

Cu totii cunoastem cel putin o persoana care isi plange tot timpul de mila. Este vorba despre acei oameni care sufera de complexul martirului.

Cei care au o astfel de mentalitate renunta la propriile nevoi si fac sacrificii importante pentru ceilalti, de cele mai multe ori nesolicitate, dar apoi se simt folositi si se considera victime.

De fapt, nu doresc altceva decat sa primeasca atentia celorlalti, iar modul in care vor sa obtina asta este printr-o lamentare permanenta.

“Martirii” fac diverse gesturi astfel incat ceilalti sa considere ca ei sunt altruisti si se sacrifica pentru binele celor din jur.

Din punct de vedere astrologic, unele zodii predispuse la un astfel de comportament.

Iata 5 zodii care sufera de complexul martirului:
Rac

Racii fac mereu cate ceva pentru altii, iar atunci cand nu sunt laudati sau nu primesc aprecierea pe care ei considera ca o merita, dezvolta un complex al martirului. Cu cat resentimentele lor cresc, cu atat incep sa creada ca toti ceilalti in afara de ei sunt egoisti si insensibili.

Acesti nativi din zodia Rac nu observa ca energia pe care o transmit ar putea fi sursa problemelor lor.

Astrologie: 5 zodii care transmit energie negativa

Balanta

Daca o persoana din zodia Balanta simte ca ceilalti profita de bunatatea sa, isi va ascunde nemultumirea pana in momentul cand va rabufni fara niciun motiv aparent.

Se ofera sa faca pentru ceilalti gesturi care le consuma timpul, energia si banii. Dar apoi se revolta cand nu primesc in schimb aprecierea pe care considera ca o merita.

Pesti

Atunci cand se intampla un lucru rau, unii nativi din zodia Pesti sunt pregatiti sa dea vina pe cineva. Toti ceilalti sunt vinovati pentru ceea ce nu au reusit ei sa faca.

Acestia dezvolta complexul martirului dupa ce accepta foarte multe din partea celorlalti si se pun singuri in postura de victime. Nu isi asuma deciziile pe care le-au luat si simt ca toata lumea este impotriva lor.

Astrologie: Cum te schimba iubirea in functie de zodie

Fecioara

Fecioarele se mandresc cu constiinciozitatea lor si cu faptul ca au standarde inalte. Prin urmare, atunci cand lucrurile nu merg asa cum ar trebui, sunt convinsi ca nu este vina lor.

Nu sunt persoane conflictuale si incearca in aparenta sa faca tuturor pe plac, dar ca apoi sa adune frustrari care ii fac sa vorbeasca pe la colturi. Nu au curajul sa spuna in fata ceea ce au de spus, ceea ce ii face sa devina victime si sa dezvolte un complex al martirului. Si-ar dori ca ceilalti sa stie ce gandesc sau ce isi doresc ei.

Tipul de femeie cu care nu se va casatori niciodata, in functie de zodia lui

Capricorn

Nativii din zodia Capricorn au o problema de incredere. Au mai fost raniti in trecut si nu ar vrea ca acest lucru sa se repete. De aceea, Capricornii au tendinta de a suspecta pe oricine si se asigura ca ceilalti se simt amenintati de ei la un anumit nivel.

Construiesc un zid in jurul lor pentru ca sunt convinsi ca lumea este un loc nesigur, iar oamenii se vor folosi de ei. Aceasta atitudine de victima se poate intoarce impotriva lor. Vor respinge persoane care au intentii bune doar pentru ca nu au incredere in nimeni.

Foto: Shutterstock.com