5 carti minunate care te vor ajuta sa ai succes in viata

1
De Iulia Claudia Dumitru
2 oct. 2019

Descopera un top 5 carti pentru o viata de succes, recomandate de antreprenori si directori executivi din intreaga lume!

Exista o conexiune intre lectura si implinire. Si aceasta legatura incepe inca din copilarie. Iar conform studiilor, copiii care citesc se descurca mai bine la scoala. Este lucru stiut ca lectura dezvolta conexiunile din creier, vocabularul, procesele cognitive si abilitatea de a fi atent la detalii. Iar aceste 5 carti pentru o viata de succes te vor ajuta sa vezi altfel implinirea profesionala.

Top 5 carti pentru o viata de succes

Am inclus in acest top cateva carti de dezvoltare personala, recomandate de multi antreprenori care au decis sa se cunoasca, pentru a vedea cum pot creste business-urile lor. Vei gasi, insa, si cateva recomandari de carti importante in beletristica, care te pot influenta sa iti urmezi visul.

Alchimistul, Paulo Coelho

Desi este o carte nu tocmai recent publicata, mesajul ei ramane la fel de puternic. O recomandam drept una dintre cele mai bune carti pentru o viata implinita intrucat mesajul ei ne indeamna sa ne urmam visurile si inima. Personajul principal, un oier andaluz pe nume Santiago, invata sa isi cunoasca inima pentru a-si invinge fricile.

De la el poti invata sa depasesti momentele grele si sa nu iti pierzi speranta. Desi sunt mesaje simple, sau mai degraba prezente peste tot, raman puternice, sub scriitura lui Coehlo. Toti trecem prin viata ducand frici si indoieli, insa felul in care le privim poate sa faureasca succesul nostru sau esecul nostru. O carte din care vei invata ca atunci cand intentiile tale sunt puternice, atunci si faptele tale vor urma.

Ed. Humanitas, 31,92 lei

Puterea prezentului, Eckhart Tolle

Ghidul practic scris de Tolle este una dintre acele carti obligatoriu de citit intr-o viata. Si asta pentru ca tindem sa uitam cum sa traim aici si acum. Din aceasta scriere te vei intoarce mai usor la tine, in prezent, fara ganduri legate de trecut sau de anxietati legate de viitor. Un concept important pentru noi toti, cu atat mai mult pentru oamenii ce conduc business-uri.

Atunci cand esti antreprenor, pot aparea probleme in fiecare zi, insa, orice s-ar intampla, de orice greseala te-ai lovi, vei invata sa gasesti solutii, sa iei decizii prezent, cu toata mintea si toata inima.

Ed. Curtea Veche, 26,10 lei

21 de lectii pentru secolul XXI, Yuval Noah Harari

Harari este un istoric care reuseste sa scrie cu miez si verva despre provocarile pe care umanitatea le are. De la incalzire globala pana la religie sau nationalism. El a scris multe carti pentru o viata de succes. Sau cel putin asa privim noi lucrurile, intrucat avem nevoie sa ne cunoastem evolutionist pentru a creste. Daca in Sapiens vorbeste despre trecut si in Homo Deus vorbeste despre viitor, in aceasta carte este doar despre prezent.

O carte cu multe sfaturi practice legate de aspectele pe care sa ne focusam atentia. O carte despre cum sa gestionam provocarile pe care toti le intalnim. Iar unica lectie ce transpare din intreaga scriere este ca a gestiona cu brio problemele de zi cu zi cere prezenta.

Autorul chiar ne incurajeaza sa meditam, pentru a ne regasi. Daca vrei sa-i urmezi sfatul, incearca programul de 28 de meditatii ghidate creat de Andreea Raicu

Ed. Polirom, 62,26 lei

Indrazneste sa conduci, Brene Brown

Una dintre cel mai des recomandate carti pentru o viata fericita, Indrazneste sa conduci sintetizeaza cei 20 de ani pe care autoarea i-a investit in a cerceta curajul, empatia, rusinea si vulnerabilitatea. Aceasta carte vorbeste despre leadership-ul curajos si autoarea insasi isi dezvaluie slabiciunile. 

Provocarea ei este a noastra, a tuturor: cum ne putem confrunta vulnerabilitatea si cum putem renunta la scuturi pentru a ne regasi curajul de fi noi insine, de a conduce. Ca sa fii sus, trebuie sa stii ce te poate duce jos, trebuie sa iti redescoperi umanitatea ta unica.

Ed. Curtea Veche, 43,99 lei

Statut si anxietate, Alain de Botton

Esti preocupar de cat de bine te descurci in profesie? Sau poate te ingrijoreaza ca nu gestionezi prea bine provocarile afacerii tale? Te surprinzi simtind invidie fata de succesul altora? Descopera cum presetarile mintale, care ne ajuta sa ne concentram pe ce parere au altii despre noi, ne saboteaza ne fapt. Ce inseamna rusinea, anxietatea si ce legatura au ele cu imposibilitatea de a ne atinge statutul dorit?

Alain de Botton, pe care il poti asculta in multe filme educative pe canalul sau de Youtube, The School of Life, investigheaza originile anxietatii de statut si ce solutii poti folosi. Inchidem lista de carti pentru o viata de succes cu acest titlu, cu trecere prin arta, filosofie, psihologie, politica, istorie si economie. O carte inteleapta si practica ce te va ajuta.

Ed. Vellant, 39 lei

Foto: Shutterstock.com