Catrinel Menghia: „Sunt o mama protectoare”

1
De Cristina Tudor
28 nov. 2019

Pentru prima data mama. Si pentru prima oara intr-un film romanesc – acestea sunt cele doua ipostaze despre care vom vorbi cu Catrinel.

Felicitari, Catrinel. La Gomera este un film unic in cinematografia romaneasca de pana acum. Cum ai simtit, insa, tu rolul si filmul doar citind scenariul?

Catrinel: Mi-am inceput cariera de actrita in strainatate, adunand diverse credite in cinematografia din Italia, America si Franta. Romania ramasese o piata pe care voiam sa o abordez cu un prim proiect prin prisma unuia special si asta s-a intamplat prin participarea la castingul pentru filmul lui Corneliu. O oportunitate imensa pe care nu am vrut sa o ratez. Scenariul mi s-a parut extrem de interesant si original din prima clipa in care l-am citit, iar dorinta de a lucra cu Porumboiu era atat de puternica, incat eram pregatita sa intru in joc.

Cum e un casting in strainatate, fata de un casting printre ai tai?

Castingul e casting. Printre ai mei, insa, este mai emotionant, are o miza mai mare, pentru ca imi doresc sa lucrez in Romania. Pentru orice actor e important sa joace in tara natala, in limba materna.

View this post on Instagram

Back to Italy , Hello ROMA @romacinemafest ! Such a beautiful night with the opening movie “Motherless Brooklyn" 🌟 @chopard @cotrilspa @loulouthebrand 👗

A post shared by Cᴀᴛʀɪɴᴇʟ Mᴀʀʟᴏɴ D.L ♻️ (@catrinelmarlon) on

Cum a fost la filmari – spune-mi putin despre aceasta aventura frumoasa, pentru ca ati filmat in Canare si Singapore, iar Rodica Lazar imi povestea cat si-ar fi dorit sa fie cu voi.

Trei destinatii si trei anotimpuri. Am trecut de la filmarile din Bucurestiul geros din luna februarie la superba primavara din Gomera, apoi la caldura infernala din Singapore. La Bucuresti s-a legat o prietenie atat de stransa intre actori, echipa de productie si restul staff-ului, incat mi-a fost foarte greu sa ma intorc la viata mea reala dupa terminarea proiectului.

Ceea ce am simtit eu a experimentat si Rodica in timpul filmarilor din Bucuresti. Ne-a lipsit enorm in urmatoarele locatii si deseori glumeam cu Corneliu si ii propuneam sa scrie o scena pentru Rodica pentru a o readuce inapoi in familie. Are un mod ironic de a glumi si aduce o culoare molipsitoare pe platouri. Devii dependent de prezenta ei. A fost cea mai frumoasa aventura a vietii mele la nivel uman, nu doar profesional, am descoperit noi prietenii. A fost un proiect de vis, imposibil de descris.

Citeste continuarea pe okmagazine.ro.

Foto: Instagram/Catrinel Marlon