Cel mai nou sezon 13 Reasons Why: 3 scene puternice despre cum depasesti momentele dificile

1
De Irina Constantin
8 sept. 2019

Uneori, serialele ne prezinta latura intunecata a realitatii si ne invata lectii pretioase despre viata. Este si cazul acestei serii Netflix.

Cel mai nou sezon din 13 Reasons Why a fost aclamat si criticat, deopotriva. Unii spun ca serialul reprezinta o sursa valoroasa de inspiratie si motivatie pentru tinerii care trec prin clipe grele. Totusi, altii sustin ca productia si povestea sunt mult prea dure si ar putea influenta adolescentii sa faca lucruri necugetate.

La recomandarea psihologilor, Netflix elimina o scena-cheie din serialul 13 Reasons Why

Un lucru este clar: al treilea sezon este total diferit de cele precedente. Acesta prezinta lucrurile intr-o lumina pozitiva si este orientat catre vindecare, repararea greselilor si puterea de a trece peste orice greutati.

Iata cele mai emotionante scene din ultimul sezon 13 Reasons Why, care te invata sa treci peste momentele grele!

Tyler se deschide in fata lui Clay si are curajul sa ii povesteasca prin ce a trecut

Probabil ca acesta a fost cel mai emotionant moment din sezon. Tyler este un adolescent care a trecut prin foarte multe clipe grele, despre care nu a discutat cu nimeni, niciodata. Cand toata lumea te priveste cu reticenta si te considera „altfel”, este complicat sa iti gasesti vocea si, mai ales, sa vorbesti despre traumele tale.

Top 10 seriale inteligente care iti vor stimula gandirea

Tyler se comporta foarte diferit de la o vreme, iar fostul consilier al liceului a observat imediat acest lucru, cand l-a vazut dupa mult timp. El era afectat de abuzurile fizice si sexuale prin care a trecut, acest lucru facandu-l sa se inchida in sine si sa se fereasca de orice contact uman.

Intr-un moment de tensiune, el reuseste sa ii povesteasca lui Clay tot ce s-a intamplat, iar eliberarea sa emotionala este de-a dreptul fantastica. Care este morala? Deschiderea si vulnerabilitatea iti vor aduce intotdeauna sprijin, iubire si puterea necesara pentru a te vindeca.

Bryce decide sa colaboreze cu un psihoterapeut si sa devina o persoana mai buna

Fara indoiala, Bryce Walker a fost cel mai detestat personaj din primele doua sezoane 13 Reasons Why. El reprezinta stereotipul baiatului „de bani gata”, provenit dintr-o familie extrem de bogata, dar care l-a ignorat toata viata. Ingamfat, fara scrupule si egoist, acesta a abuzat sexual mai multe colege de liceu si a scapat intotdeauna fara a suporta consecintele.

5 seriale bune, care te vor tine in suspans

In sezonul 3, Bryce are parte de o schimbare radicala. Toata lumea il ignora sau il paraseste, chiar si iubita lui. El isi da seama cat rau a provocat in jurul sau si decide ca este timpul sa devina o persoana mai buna. Stie ca va fi greu, dar are curajul de a discuta cu un specialist si de a incepe lungul drum spre vindecare emotionala.

Jessica si Justin s-au iertat reciproc si au decis sa ramana impreuna, indiferent de circumstante

Istoria celor doi este foarte lunga si complicata. Fiecare dintre ei l-a ranit pe celalalt, cu sau fara intentie. Cu toate ca lucrurile sunt atat de complexe, si toata lumea pare sa fie impotriva lor, Jess si Justin au facut un pact: „Daca tu poti sa ma vezi altfel, intr-o lumina pozitiva, atunci pot si eu”. Asadar, se confirma inca o data ca iertarea este cheia pentru o viata mai buna, mai multa liniste si un suflet impacat!

Foto: Getty Images.