Cele doua tipuri de casnicii care te pot face fericita

1
De Maria Constantin
23 aug. 2020

Succesul unei casnicii depinde enorm de barbatul cu care te casatoresti. Asadar, ce tip de sot trebuie sa ai ca sa te bucuri de un mariaj fericit?

Fericirea este cel mai important factor care ajuta o casnicie sa reziste, iar acesta depinde mult de partenerul tau. Daca nu esti fericita, atunci la ce bun sa mai stai cu el?

Deloc surprinzator, cuplurile fericite au o viata fericita, confirma un studiu din Germania. Sotul reprezinta o parte esentiala a unui mariaj fericit, iar daca iti doresti ca fericirea sa dureze, atunci trebuie sa-ti alegi cu mare atentie partenerul, scrie Your Tango.

Cercetatorii germani au descoperit cateva detalii interesante despre tipul de sot care te poate face o femeie fericita. Intrebarea esentiala este ce tip de barbat iti poate garanta o viata fericita? Ei, bine, nu exista garantii in viata, mai ales cand e vorba de dragoste, noteaza site-ul citat.

Studiul arata ca exista doua tipuri de soti care isi pot face fericite partenerele. Casniciile lor pot dura o viata, iar sotiile lor imbatranesc fericite langa ei.

Casnicie fericita inseamna stabilitate emotionala

In primul rand, trebuie sa eviti oamenii cu tendinte nevrotice. Asta inseamna ca barbatii cu tendinte de anxietate, instabilitate emotionala si depresie nu te pot face fericita, dimpotriva. Un barbat mereu stresat, suparat, trist, nu poate garanta o casnicie de durata, daramite si fericita!

Persoanele care au relatii sau sunt casatorite cu astfel de oameni au sanse mai mici sa fie fericite decat cele care se casatoresc cu parteneri cu o personalitate non-nevrotica. Stabilitatea emotionala este esentiala pentru succesul unei relatii si al unui mariaj.

Daca tu, la randul tau, ai tendinte de acest gen, trebuie sa-ti dezvolti constant personalitatea ca sa nu le cazi prada – studiile arata ca afecteaza atat barbatii, cat si femeile.

Asadar, casnicia cu un partener stabil emotional iti asigura mai multe sanse sa te bucuri de fericire.

Casnicie fericita inseamna obiective de familie

Barbatul care pune obiectivele familiei deasupra celor personale contribuie, de asemenea, la un mariaj solid, fericit. Da, acesta e mai degraba un barbat de moda veche, familist, dar nu-i nimic rau in asta.

25 de trucuri simple pentru o casnicie fericita

Studiul german arata ca femeile se simt cele mai fericite cand sunt casatorite cu barbati care pun familia pe primul plan. Chiar daca sotul petrece ore in sir la birou pentru binele familiei, asta nu conteaza mai mult decat timpul petrecut cu familia.

Cercetarea mentionata a mai aratat ca atat barbatii, cat si femeile care au muncit mai multe sau mai putine ore decat ar fi preferat erau mai putin fericiti decat cei care au petrecut mai mult timp cu familiile lor.

Asadar, vechea zicala „nevasta fericita, viata fericita” trebuie adaptata putin: barbatii stabili emotional care pun familia pe primul plan isi fac sotiile fericite si duc o viata fericita.

Foto: Instagram/@negin_mirsalehi