Cele mai bune 10 documentare despre cazuri reale de crime si disparitii

documentare despre crime
1
De Denisa Toma
28 mai 2019

Te linisteste gandul ca unele dintre filmele inspaimantatoare pe care le vezi nu sunt altceva decat fictiune. Dar asa cum se spune adesea, realitatea bate filmul.

Iar unele intamplari reale te pot ingrozi mai mult decat oricare alt film horror. In ultima perioada au fost produse documentare foarte bune despre crime, rapiri si disparitii care au atras atentia intregii lumi ani la randul.

Iata zece astfel de documentare pe care sa le vezi:
„Mommy Dead and Dearest” / „Draga mea mamă moartă”, HBO

Povestea lui Dee Dee si Gypsy Rose Blanchard este una dintre cele mai neobisnuite intamplari din ultimii ani. Dee Dee sufera de o afectiune psihica numita sindromul Munchausen, iar ea si fiica ei reusesc sa pacaleasca foarte multi oameni cu privire la starea de sanatate a lui Gypsy, inclusiv medici. Daca nu cunosti povestea, fii pregatita sa fii surprinsa de una dintre cele mai incredibile cazuri de crima din Statele Unite. Documentarul include numeroase interviuri exclusive cu persoanele implicate, inclusiv cu Gypsy.

 

„The Act”, Hulu

The Act abordeaza aceeasi poveste a lui Dee Dee si Gypsy Blanchard, intr-o serie in care joaca actritele Joey King si Patricia Arquette. Seria include mai multe detalii decat cele dezvaluite in Mommy Dead and Dearest despre experientele traite de Gypsy.

Beyoncé va fi starul unui nou documentar lansat de Netflix

„Abducted in Plain Sight”, Netflix

Un alt caz socant este cel al lui Jan Broberg, care a fost rapita de doua ori la rand de acelasi barbat, la varsta de 12 ani si 14 ani. Povestea lui Jan a fost transpusa intr-un documentar care te va soca. Nu doar fetita, dar si familia acesteia s-au aflat ani la rand sunt influenta manlefica si manipulatoare a rapitorului.

 

„Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes” / „Conversații cu un ucigaș: Ted Bundy”, Netflix

Desi documentarul nu include in adevaratul sens al cuvantului conversatii cu Ted Bundy, acesta abordeaza intreaga poveste de viata a celui mai cunoscut criminal in serie din Statele Unite. Una dintre femeile care a reusit sa scape din mainile criminalului vorbeste despre experienta ingrozitoare prin care a trecut. Filmarile cu Ted Bundy arata cat de sarmant si persuasiv era, ceea ce l-a ajutat sa manipuleze si sa ucida zeci de femei.

12 filme inspirate din fapte reale care sunt adevarate lectii de viata

„The Disappearance of Madeleine McCann” / „Disparitia lui Madeleine McCann”, Netflix

Disparitia unei fetite britanice in varsta de patru ani, aflata in vacanta alaturi de parinti in Portugalia, tine de peste 12 ani atentia presei si a publicului. Exista numeroase teorii cu privire la ce s-ar fi putut intampla cu Madeleine McCann, iar aceasta serie in opt parti prezinta toate dovezile care te vor ajuta sa-ti formezi propria opinie.

 

„The Staircase” / „Scara”, Netflix

Atunci cand lucruri ingrozitoare li se intampla femeilor, teoria este intotdeauna aceeasi: sotul este vinovatul. Uciderea lui Katheen Peterson se invarte in jurul acestei teme, dar moartea sa misterioasa prezinta atat de multe detalii ciudate incat iti este dificil sa decizi ce sa crezi.

 

„Amanda Knox”, Netflix

Cazul Amandei Knox, care a fost acuzata ca a complotat cu doi barbati pentru a-si ucide colega de camera pe cand afla la studii in Italia, a fost ani la rand in centrul atentiei. Condamnata pentru complicitate, Amanda a fost ulterior achitata de justitia din Italia. In acest documentar, tanara vorbeste despre experienta traita.

Cele mai bune seriale pe care sa le vezi in 2019

„Evil Genius” / „Geniu malefic: Povestea celui mai diabolic jaf bancar din America”, Netflix

In august 2003, un jaf armat transformat in crima a atras atentia tuturor americanilor si nu numai. In acest documentar este urmarita povestea lui Marjorie Diehl-Armstrong, care a fost condamnata pentru crima, dar seria de patru parti demonstreaza ca de multe ori lucrurile nu sunt asa cum par la prima vedere.

 

„Leaving Neverland”, HBO

Leaving Neverland este un documentar in doua parti, in care sunt dezvaluite experientele similare pe care le-au trait doi baieti care au facut parte din cercul de prieteni al lui Michael Jackson. Marturiile lor, ale parintilor, sotiilor si fratilor lor duc la concluzia ca cei doi au fost supusi unui abuz constant din partea unuia dintre cei mai iubiti artisti din toate timpurile.

 

„The Keepers”, Netflix

Acest documentar abordeaza cazul nerezolvat de crima al calugaritei Cathy Cesnik, profesoara la o scoala catolica din Baltimore. Documentarul pune in evidenta relatia dintre stat si biserica, aratand ce se poate intampla atunci cand aceste doua autoritati se intrepatrund.

Foto: PR