Cele mai bune filme cu Natalie Portman pe care nu le vom uita niciodata

1
De Alice Moisescu
25 nov. 2018

Natalie Portman este o actrita cu un farmec aparte, iar rolurile pe care le-a construit de cand si-a inceput cariera sunt cu adevarat deosebite. Iata filmele cu ea pe care nu ne saturam sa le revedem!

Natalie Portman s-a nascut la Ierusalim, in 1981, intr-o zi calduroasa de iunie.

Inca din perioada copilariei s-a tot mutat impreuna cu parintii ei in mai multe orase din Statele Unite, stabilindu-se initial la Washington, apoi in Long Island, si in final in New York, unde Natalie a urmat liceul Syosset, conform Biography.com.

La varsta de 11 ani, aceasta isi incearca norocul in modelling, insa nu pentru mult timp, imbratisand actoria in schimb, domeniu ce urma sa o propulseze intr-o lume fabuloasa, pe care micuta Natalie nici nu si-o imagina pe atunci.

Astfel ca se inscrie la Centrul Usdan, o scoala de vara care initia copiii intre 5 şi 18 ani in diferite domenii artistice.

Iar de acolo… totul e istorie!

Care sunt rolurile care au consacrat-o pe Natalie Portman si au propulsat-o pe culmile succesului? Iata cateva dintre ele:

Leon: The Professional (1994)

La doar 13 ani, Natalie Portman a reusit sa faca fata unui rol extrem de dificil, cel al Mathildei, in filmul lui Luc Besson.

Astfel ca rolul micutei protejate de un asasin platit, invincibil si cu obiceiuri ciudate, interpretat de Jean Reno, este, de altfel, cel care a propulsat-o pe Natalie in atentia regizorilor si in urmatoarele filme de succes.

Beautiful girls (1996)

Filmul este o incursiune in nostalgia anilor de liceu, despre ideile si aventurile adolescentine a trei tineri care spera sa intalneasca perechea ideala, fara sa realizeze cat de aproape este aceasta.

Willie, un pianinst necunoscut, o intalneste pe Marty (Natalie Portman) si se indragosteste iremediabil.

Garden State (2004)

Garden State este o comedie cu accente dramatice, regizata de actorul Zach Braff, cunoscut din serialul „Stagiarii”, in care Natalie Portman convinge pe toata lumea ca poate juca si in filme de comedie.

Star Wars (2002)

Rolul care a transformat-o pe Natalie Portaman intr-un personaj iconic de film ramane cel al reginei Padme Amidala din seria de succes Star Wars.

Closer (2004)

View this post on Instagram

#tbt❤️ to another portman iconic role in Closer

A post shared by FilmFanaticSquad (@filmfanaticsquad) on

Pentru acest film cu Jude Law, Clive Owen si Julia Roberts in roluri principale, Natalie Portman a fost nominalizata la Oscar pentru interpretarea remarcabila a personajului misterios Alice, pentru care primeste un Glob de Aur in acelasi an.

Black Swan (2010)

View this post on Instagram

#BlackSwan (Natalie Portman)

A post shared by Hollywood ShoutOut (@celebhollywood) on

Darren Aronofsky ii ofera actritei unul dintre cele mai complexe si mai fascinante roluri din cariera sa, pe care aceasta il interpreteaza impecabil.

Nina, personajul pe care il interpreteaza, este o balerina din New York obsedata de cariera ei, din cauza careia ajunge sa aiba halucinatii tot mai puternice.

Natalie Portman facuse balet pana la varsta de 12 ani si, dupa o intrerupere de 15 ani, a reluat cursurile, la 27 de ani, special pentru acest film. Tot pentru acest film, actrita a slabit 9 kilograme. Black Swan a primit cinci nominalizari la Oscar, iar Natalie a castigat in acel an premiul Oscar pentru cea mai buna actrita.

Jackie (2016)

In 2016, Natalie Portman a jucat rolul lui Jackie Kennedy in biopicul „Jackie”, realizat de regizorul chilian Pablo Larrain, a carui actiune incepe in momentul asasinarii presedintelui John F. Kennedy in Dallas in 1963.

Biopicul se concentreaza asupra celor patru zile care urmeaza asasinatului, prezentate pentru prima data din punctul de vedere al vaduvei. Filmul evoca, după expresia lui Vincent Maraval, director de vanzari de la Wild Bunch, „momentul in care Jackie Kennedy devine o imagine iconica, dar pierde totul”.

Foto: Shutterstock.com