La multi ani, Andrea Bocelli! 8 cele mai frumoase cantece ale lui

1
De Cristina Tudor
22 sept. 2018

Andrea Bocelli este unul din cei mai faimosi tenori ai lumii. El a vandut milioane de albume, iar la toate concertele lui salile sunt pline. Pentru ca astazi artistul implineste 60 de ani, il sarbatorim propunandu-ti sa rememorezi cateva dintre melodiile lui pline de romantism.

Iata cele mai frumoase cantece ale artistului, conform Classic Fm:

1. Time to Say Goodbye/ Con te partirò

Acest minunat cantec a fost initial scris in italiana pentru Bocelli si l-a cantat pentru prima oara la Festivalul Sanremo in 1995. Un an mai tarziu a fost lansata si varianta in limba engleza, in duet cu soprana Sarah Brightman. Piesa a fost un adevarat succes pentru cei doi.

2. Perfect Symphony – cu Ed Sheeran

In decembrie 2017, Bocelli a colaborat cu Ed Sheeran. Melodia „Perfect Symphony” a fost cantata de cei doi in engleza si italiana, iar videoclipul a fost numarul 1 pe YouTube in ziua lansarii.

3. Because We Believe

Aceasta este o melodie originala a lui Bocelli, compusa pentru ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Turin in 2006. „Because We Believe” a fost scrisa de tenor impreuna cu David Foster si Amy Foster.

4. The Prayer

Bocelli a cantat in duet cu numeroase femei celebre pentru melodia „The Prayer”, printre care si Céline Dion. Piesa a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna melodie originala si a fost nominalizata pentru premiile Grammy si premiile Oscar.

5. Somos Novios

„Somos Novios” a fost scrisa si inregistrata initial de compozitorul mexican Armando Manzanero in 1968 si a fost mai tarziu cantata in engleza de Perry Como si Elvis Presley. Insa versiunea lui Andrea Bocelli si Christina Aguilera din 2006 este cea mai frumoasa.

6. E Più Ti Penso

Scrisa initial de Ennio Morricone pentru filmul Once Upon a Time in America, piesa a fost recent relansata de Bocelli si Ariana Grande. Ea a ajuns pe locul 1 in Billboard Classical Digital Songs.

7. Canto Della Terra

Aceasta piesa in italiana a fost scrisa in 1999 de acelasi compozitor care a compus si „Con te partirò”. Este probabil una din cele mai frumoase piese cantate de Bocelli.

8. Vivo Per Lei

„Vivo per lei” este o melodie inregistrat cu Giorgia Todrani pentru albumul tenorului cu numele „Bocelli”.

Bocelli este fara indoiala unul din artistii cei mai cunoscuti din lume, care a oferit publicului genul acela de muzica ce nu se va demoda niciodata.

Foto: