10 melodii de care sufletul tau are nevoie

1
De Mia Nicolescu
15 mart. 2019

Sufletul are nevoie de hrana, iar hrana pentru suflet inseamna lectura, meditatie, rugaciune, timp petrecut cu cei dragi, dar si muzica.

Nu conteaza stilul muzical, nu conteaza limba in care sunt piesele, nu conteaza daca este cu versuri sau nu, nu conteaza absolut nimic atata timp cat sufletul se bucura si este in pace la auzul ei.

Lucrurile uimitoare pe care le dezvaluie despre tine muzica pe care o asculti

Terapia prin muzica a functionat intotdeauna si continua sa faca minuni. Muzica este cea care reuseste sa ne schimbe starea de spirit intr-o fractiune de secunda, de la agonie la extaz, dar si de la bucurie la intristare. Muzica este acolo cand vrem sa evadam, este solutia atunci cand nimeni nu reuseste sa ne ofere raspunsuri si tot ea este cea care nu ne judeca pentru ceea ce suntem.

Sufletul are nevoie de hrana

Asa cum mananci de trei ori pe zi, asa cum mergi 30 de minute pe jos in fiecare zi, asa cum te speli de doua ori pe zi, tot asa ar trebui sa aloci timp si ascultarii pieselor care iti plac. Daca poti sa lucrezi in timp ce asculti muzica, fa-o! Daca nu, pune-ti castile in urechi in drumul spre birou si la intoarcere acasa, ori incepe-ti ziua la o cafea in compania artistilor si trupelor preferate.

Sufletul, insa, are nevoie de o hrana aparte. Are nevoie de muzica care sa ii vorbeasca si sa il inteleaga, sa exprime ceea ce el simte si sa il aline. Din fericire, sunt mii de astfel de piese, iata 10 dintre preferatele noastre:

Melodii cu mesaje puternice

1. James Bay – Let It Go

“So come on, let it go/ Just let it be/ Why don’t you be you/ And I’ll be me”. Poate ca nu este intocmai o piesa optimista, insa sufletul, asa cum spuneam, are nevoie de muzica care sa vorbeasca in locul lui. O despartire devine mai suportabila cu vocea lui James Bay pe fundal.

2. Emeli Sande – My Kind of Love

“Cause when you given up/ When no matter what you do, it’s never good enough/ When you never thought that it could ever get this tough/ That’s when you feel my kind of love”. Un sentiment linistitor ne umple sufletul atunci cand cel sau cea care canta piesa ne asigura ca nu suntem singuri si ca exista intotdeauna cineva ne iubeste.

Ce melodie sexy te reprezinta in functie de semnul tau zodiacal

3. Michael Jackson – Man in the Mirror

“I’m starting with the man in the mirror/ I’m asking him to change his ways/ And no message could have been any clearer/ If you want to make the world a better place/ Take a look at yourself, and then make a change”. Sau, mai pe scurt, fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume. Daca nimic si nimeni in jurul tau nu se schimba, schimba-te tu… in bine.

4. Jessie J – Who You Are

“Sometimes it’s hard to follow your heart/ Tears don’t mean you’re losing, everybody’s bruising,
Just be true to who you are”. Jessie J este unul dintre artistii care fac muzica special pentru suflete. O artista desavarsita, o voce care iti face inima sa vibreze oadata cu versurile inaltatoare.

5. Beyonce – Listen

“Oh the time has come for my dreams to be heard/ They will not be pushed aside and turned/ Into your own, all ‘cause you won’t listen”. Beyonce este reponsabila pentru femeile care am devenit, pentru ca Beyonce ne-a fost exemplu, profesor, mentor, cea mai buna prietena, mama si sora, si pentru ca piesele ei, ajunse toate hit, au fost adevarate invataturi pentru noi.

Terapie prin muzica

6. Christina Aguilera – The Voice Within

“When there’s no one else, look inside yourself/ Like your oldest friend, just trust the voice within”. Christina Aguilera ne invata sa coboram in inimile noastre si sa descoperim ca ajutorul de care avem nevoie este in interiorul nostru si ca noi suntem cele mai bune prietene ale noastre.

7. Whitney Houston – When You Belive

“There can be miracles/ When you believe”. Trebuie sa crezi in miracole! Trebuie pur si simplu sa crezi! Sa crezi in tine, sa crezi in Univers, sa crezi in Dumnezeu, pur si simplu sa crezi, doar asa vei surprinde frumusetea vietii. In ciuda sfarsitului tragic, Whitney Houston a fost dovada ca visurile devin realitate.

8. Louis Armstrong – What A Wonderful World

“I see trees of green, red roses too/ I see them bloom for me and you/ And I think to myself what a wonderful world”. O piesa nemuritoare care ne poarta sufletele deasupra frumusetii care exista pe acest pamant, frumusete de care uitam sa ne bucuram din cauza grabei cu care traim.

9. Justin Timberlake – Can’t Stop The Feeling

“I got that sunshine in my pocket/ Got that good soul in my feet”. Odata cu trecerea anilor, Justin Timberlake nu doar ca s-a transformat intr-un barbat adevarat, dar si piesele lui au inceput sa placa din ce mai mult sufletului.

Playlistul lui Meghan Markle, perfect cand ai nevoie de un plus de energie

10. Soha – Mil Pasos

“¿Cuándo volverás?/ Un día o jamás”. Te intrebi de ce sufletul tau are nevoie de aceasta piesa? Raspunsul este simplu: o invitatie la dans nu se refuza niciodata. Invita-ti sufletul sa danseze pe o piesa care, desi poate nu-i intelegi versurile, iti ofera un sentiment de bine si iti da putere.

Foto: Shutterstock.com