Playlistul de #Craciun care iti va incalzi sufletul: Cele mai frumoase melodii din toate timpurile

1
De Alice Moisescu
11 dec. 2018

Cred ca nimic nu se compara cu sunetul clopoteilor, al notelor festive si al melodiilor antrenante care aduc in prim plan spiritul si magia Sarbatorilor…

Melodiile de Craciun ne trezesc emotii si amintiri de fiecare data cand le auzim la radio…, iar fara ele sarbatorile n-ar mai fi la fel!

Iata, asadar, care este topul celor mai ascultate melodii cu gust de sarbatoare din toate timpurile:

1.”All I Want for Christmas is You”, Mariah Carey

”All I Want for Christmas is You” este unul dintre cele mai frumoase melodii de Craciun lansate in perioada anilor ’90. Melodia figureaza pe ”Merry Christmas”, primul album de Craciun lansat de Mariah Carey.

2.”Christmas Eve/Sarajevo 12/24”, Orchestra Trans-Siberiana

”Christmas Eve/Sarajevo 12/24” este un colind cantat de Orchestra Trans-Siberiana. Melodia a aparut in ’96, pe albumul de debut al orchestrei, si vorbeste despre un violonist ce canta despre un colind uitat de Craciun in orasul Sarajevo. Asculta-l si tu! Te va umple de emotie!

3.”Feliz Navidad”, Jose Feliciano

”Feliz Navidad” este o melodie aparuta in anii ’70, interpretata de Jose Feliciano. Melodia scrisa in spaniola are un succes teribil si azi in toata lumea!

4.”It’s Beginning to Look A Lot Like Christmas”, Bing Crosby

”It’s Beginning to Look A Lot Like Christmas” este o melodie de-a dreptul savuroasa! Insa, varianta cantata de Bing Crosby, un adevarat geniu in materie de melodii festive, este cea mai ascultata.

5.”Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow”, Dean Martin

Locul 5 este ocupat de melodia interpretata de Dean Martin, „Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow”. Linia melodica plina de farmec si de pasiune face din melodie o sarbatoare in sine atunci cand dai #play.

6.”Santa Claus Is Coming To Town”, John Frederick si Haven Gillespie

Scrisa de John Frederick si Haven Gillespie, melodia a fost difuzata pentru prima oara la radio in ’34. A fost un real succes de atunci, devenind instant un hit!

7.”Jingle Bell Rock”, Bobby Helms

Este o melodie compusa de Joseph Carleton Beal si James Ross Boothe. Inregistrarea lansata de Bobby Helms, insa, i-a adus celebritatea si numeroasele difuzari la radiourile americane in perioadele festive.

8.”Blue Christmas”, Elvis Presley

Melodia a fost inregistrata pentru prima oara in ’48 de Doye O’Dell, dar a devenit celebra abia in ’57 cand a fost interpretata de inegalabilul Elvis Presley.

9.”Last Christmas”, Wham!

Wham! a avut un real succes cu ”Last Christmas”, in ’84. Chiar si in prezent o regasim printre favorite.

10.”Run Rudolph, Run”, Johnny Marks si Marvin Brodie

Este un cantec vesel scris de Johnny Marks si Marvin Brodie. Dupa ce in ’58 a fost inregistrat de Chuck Berry, melodia a devenit #hit, atingand chiar pozitia #69 in Topul Billboard Hot 100.

Foto: Instagram – Mariah Carey