Cele mai frumoase orase din Finlanda si ce planuri de calatorie iti poti face anul acesta

1
De Cristina Tudor
26 ian. 2021

Daca ai visat vreodata sa te bronzezi la miezul noptii, sa dormi intr-un iglu, sa bei un cocktail la un bar amenajat pe o barca sau sa te plimbi cu sania trasa de caini, aceasta tara este perfecta pentru vacanta de vis.

Daca ne intrebam care sunt cele mai frumoase orase din Finlanda, raspunsul poate fi subiectiv deoarece atmosfera fiecarei asezari poate crea amintiri de neuitat. Fie ca privim zapada in lumina soarelui sau culorile aprinse de vara, Finlanda este tara ce pare sa straluceasca in orice anotimp.

Imprejmuite de lacuri si paduri, cele mai frumoase orase din Finlanda sunt cu adevarat uimitoare, asemenea descrierilor din povesti.

Iata care sunt cele mai frumoase orase din Finlanda, potrivite pentru astfel de aventuri:

Turku

Timp de multe secole, Turku a fost capitala tarii si cel mai mare oras din Finlanda, cu mult inainte de a fi depasit de Helsinki. De asemenea, a fost intotdeauna principalul oras portuar din Finlanda, care i-a permis sa creasca si sa prospere. Raul Aura strabate centrul fermecator al orasului, iar vara poti profita de barurile amenajate pe barci, care se deschid in lunile cu lumina nesfarsita si calde. Plin de culori stralucitoare, restaurante la moda si baruri extrem de creative – cineva vrea sa bea intr-o farmacie sau scoala veche? – Turku este genul de oras mic unde te intrebi cand a trecut timpul.

Lappeenrata

Situat pe malul lacului Saimaa, al patrulea cel mai mare lac din Europa, Lappeenranta este unul dintre locurile preferate de finlandezii ce aleg sa-si faca vacanta in propria tara.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.