Cele mai interesante traditii de Valentine’s Day din jurul lumii – afla cum sarbatoresc alte popoare

1
De Mara Ionescu
4 feb. 2020

Desi nu este o sarbatoare care sa faca parte din traditia poporului roman, Valentine’s Day se sarbatoreste de multa vreme pe alte meleaguri. 

Si, ca orice sarbatoare care se respecta, are si obiceiurile ei. Iata cateva traditii de Valentine’s Day din jurul lumii:

1. In Danemarca

Valentine’s Day este ocazia perfecta pentru admiratorii secreti ca sa-si exprime sentimentele. 

Dar in loc sa trimita mesaje de dragoste, ei trimit poezii amuzante, numite gaekkebrev, prin care isi exprima afectiunea. Ele sunt expediate anonim, cu o linie de puncte la final, cate un punct pentru fiecare litera din numele expeditorului. Daca destinatarul ghiceste numele pe baza acestui indiciu, expeditorul ii este dator cu un ou de Paste.

20 de citate emotionante care te inspira sa-i spui ca il iubesti 

2. In Japonia

Exista traditia ca femeile sa ofere dulciuri barbatilor de Valentine’s Day. 

In anii ’50, o companie producatoare de ciocolata a introdus acest obicei in cultura japoneza. In loc sa fie o ocazie pentru ca barbatii sa ofere ciocolata femeilor, din cauza unei erori publicitare, Valentine’s Day a fost prezentata ca o ocazie in care femeile pot sa ofere ciocolata barbatilor. 

3. In Africa de Sud

Femeile isi prind o inima cu un ac de maneca hainei. 

A devenit o traditie ca femeile sa scrie pe acele inimi numele partenerului sau al iubitului secret. Se crede ca acest obicei a fost inspirat de Lupercalia, o veche sarbatoare din vremea Imperiului Roman, dedicata fertilitatii si care avea loc tot la jumatatea lunii februarie.

4. In Filipine

Mii de cupluri se casatoresc de Valentine’s Day.

In fiecare an, autoritatile guvernamentale organizeaza nunti in masa pentru cuplurile care nu-si permit o ceremonie de casatorie individuala. In anul 2019, primarul orasului Dasmarinas a casatorit in jur de 500 de cupluri in cadrul aceleiasi ceremonii.

Red Velvet Cheesecake cu biscuiti Oreo

5. In Tara Galilor

Indragostitii isi ofera in mod traditional linguri simbol. 

Acestea sunt linguri din lemn pe care sunt sculptate simboluri reprezentand iubirea celui care le face cadou. Ele se pot achizitiona online, cu preturi variind intre 50 si 100 de dolari.

6. In Estonia

Valentine’s Day este despre prietenie.

Sarbatoarea se numeste Friends Day si este dedicata persoanelor care nu au inca un partener. Daca sunt in cautarea unei relatii, persoanele care isi doresc o relatie pot calatori cu “autobuzul iubirii”, in care se vor gasi alaturi de alti burlaci si burlacite.

Foto: Getty Images.