Reteta de lava cake pentru Valentine’s Day. Cucereste-l cu un desert plin de ciocolata

1
De Cristiana Astefanoaiei
12 feb. 2023

Valentine’s Day este una dintre cele mai frumoase zile din an pentru cupluri. Ce poate fi mai relaxant decat o intreaga zi in care sa iti declari iubirea? Indragostitii se pot bucura de o cina romantica, cand isi pot face marturisiri la lumina lumanarii. Iar desertul… e mai bun acasa.

Reteta de lava cake este atat de simpla, incat o poti face si daca nu esti prea priceputa in ale bucatariei.

Cu siguranta, dupa o cina copioasa, acest desert plin de ciocolata va reprezenta preludiul perfect pentru o noapte perfecta in doi.

Este un desert savuros, pe placul oricui, cu o aroma intensa si o inima cremoasa de ciocolata topita.

Ai nevoie de putine ingrediente si il poti pregati din timp. Pur si simplu prepari reteta de lava cake, pui totul la congelator, apoi te pregatesti de marea intalnire.

Cand va intoarceti din oras, doar o bagi la cuptor si, in cateva minute, aveti un desert savuros.

Deserturi care nu ingrasa – 10 retete delicioase

Iata ce ai de facut!

Ingrediente pentru reteta de lava cake de Valentine’s Day

120 grame de unt
170 grame de ciocolata neagra (ideal cu un procent de cacao de peste 55%)
2 oua + 2 galbenusuri de oua
70 grame de zahar
2 linguri de faina
o esenta de vanilie
un praf de sare

„Lava cake” la slow cooker

Cum se prepara lava cake

Ai grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, inainte de a incepe sa le amesteci.

Intr-o craticioara, topeste untul cu ciocolata la foc mic. Se pot topi si la microunde sau pe bain marie, dupa preferinte.

Cand sunt topite, foloseste un mixer pentru a bate bine ouale, impreuna cu galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si sarea. Bate la viteza medie, pana obtii o culoare galben inchis si o consistenta inchegata. Incorporeaza apoi si ciocolata topita, amestecand bine, la viteza mica.

La final se pune faina si se amesteca bine. Gata aluatul!

Chiar daca ti se poate parea prea lichid, rezista tentatiei de a pune mai multa faina, caci nu vei mai obtine acea inima cremoasa de ciocolata.

Poti folosi forme de aluminiu de unica folosinta, pentru a usura procesul de curatare de la final. Daca nu ai, foloseste vase de tip ramekin, rezistente la caldura.

7 cadouri senzoriale pentru Valentine’s Day – trezeste-i toate simturile

Pune aluat in fiecare forma si apoi tine-le la congelator pana la momentul coacerii. Acest aluat rezista la congelator timp de o luna.

Cand vrei sa servesti prajitura lava cake, este suficient sa o scoti de la congelator si sa o lasi la temperatura camerei aproximativ 10 minute. Apoi poti sa o pui in cuptorul preincalzit timp de 10 minute si o lasi sa se coaca 6-8 minute.

Cand arata coapta la suprafata, e momentul sa opresti cuptorul, pentru a nu permite si miezului cremos sa se inchege.

Rastoarna prajiturile pe o farfurie si serveste-le fierbinti, alaturi de o cupa de inghetata.

Veti fi topiti de placere! Pofta buna!

Foto: Instagram/@drmarkhyman