„Lava cake” la slow cooker

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
16 iul. 2019

E un desert faimos, iar noi iti aratam cum sa-l faci acasa, la slow cooker!

Lava cake la slow cooker este un desert special, potrivit pentru o ocazie speciala. Poate fi ziua iubitului, o aniversare a voastra sau incununarea unei petreceri reusite alaturi de cei mai buni prieteni.

Inghetata de vanilie nu este optionala, ea va pune si mai bine in valoare acest desert cu adevarat special.

Ingrediente pentru lava cake la slow cooker:

-1 cutie amestec ingrediente pentru aluat prajitura;

-150 ml lapte integral;

-60 ml ulei vegetal;

Prajitura cu pepene rosu – o idee geniala si rapida

-3 oua, batute;

-1 cutie de amestec pentru budinca instant de ciocolata;

-240 ml lapte integral rece;

-1 cutie de chipsuri de ciocolata semidulce;

-hartie de copt.

Mod de preparare:

Se ia un slow cooker si se tapeteaza cu hartie de copt. Se umezeste hartia cu ulei pentru a preintampina lipirea. 

Se ia un castron mare in care se pun amestecul de ingrediente pentru aluat, 150 ml lapte si ouale. Se mixeaza la viteza redusa timp de 1 minut. Se creste viteza de mixare la mediu si se continua timp de 2-3 minute, pana cand se obtine un aluat catifelat. Se toarna aluatul obtinut in slow cooker.

Se ia un castron mediu in care se amesteca budinca si 250 de ml de lapte. Se bate cu un mixer de mana, la viteza mica, timp de 3-4 minute, pana cand budinca incepe sa se ingroasa. Se toarna budinca deasupra aluatului obtinut anterior. Nu se amesteca.

Desert decadent: prajitura cu crema de branza si biscuiti Oreo

Se presara chipsurile de ciocolata deasupra budincii. Nu se amesteca.

Se pune capacul pe slow cooker. Se gateste timp de 2 ½ ore sau pana cand partea de deasupra a prajiturii s-a intarit. 

Se serveste in boluri individuale impreuna cu inghetata de vanilie.

Foto: Shutterstock.com