Legatura surprinzatoare dintre accidentul vascular cerebral si ciocolata

1
De Cristina Tudor
5 oct. 2020

Afla ce se intampla daca mananci saptamanal ciocolata neagra.

Un studiu suedez (inceput in 1997), efectuat pe un grup de 37.103 barbati, timp de aproximativ 10 ani, a demonstrat ca un consum moderat de ciocolata (62,9 grame/saptamana) reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral (AVC).

Erau barbati cu varste intre 45 si 79 de ani, locuiau in orase centrale ale Suediei, si au fost rugati sa dea informatii detaliate cu privire la dieta si stilul lor de viata. Cercetatorii au evaluat consumul de ciocolata folosind un chestionar ce prevedea frecventa cu care se consuma un produs anume. Chestionarul includea 96 de tipuri diverse de bauturi si mancaruri.

„Preparatele din cacao, care contin flavonoide, s-au dovedit a avea un potential rol in prevenirea bolilor cardiometabolice. Studii observationale sau experimentale au sugerat influenta pozitiva asupra sanatatii umane a consumului de ciocolata, tocmai datorita acestor flavonoide. Sunt descrise efecte antioxidante, antihipertensive, antiinflamatorii, antiateromatoase si antitrombotice”, constata dr. Carmen Adella Sirbu, medic primar neurolog

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.