Prajitura vegana cu Nutella

1
De Ioana Marosan
22 sept. 2019

Daca si tie iti plac prajiturile cu ciocolata, trebuie neaparat sa incerci reteta de prajitura vegana cu Nutella. 

Nu necesita coacere, este vegana, nu contine faina alba, nici zahar. Este un desert delicios, sanatos si foarte usor de facut. Si nu-ti va ruina silueta sau cura de slabire pe care o urmezi.

Ingrediente pentru prajitura vegana cu nutella:

Pentru prajitura vegana cu nutella:

-200-220 gr de alune crude;

-170 gr faina de migdale;

-60 gr pudra de cacao neprocesata sau de cacao neindulcita;

-680 gr de curmale, fara samburi;

-3/4 lingurita de sare de mare fina;

-2 lingura de extract de vanilie;

Cum faci chifle sanatoase acasa?

-65-75 gr de miez de boabe de cacao.

Pentru glazura de avocado:

-1 avocado de marime medie, bine copt;

-26 gr de pudra de cacao neprocesata sau cacao neindulcita;

-68 gr de sirop de artar;

-un praf de sare de mare.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se pun alunele pe o tava de copt si se dau la cuptor 10-15 minute, sau pana cand devin usor maronii si crocante. Se scot si se lasa sa se raceasca usor.

Se ia o tava de copt pentru prajituri si se tapeteaza cu hartie de copt, lasand hartia sa treaca peste marginile tavii. 

New York Cheesecake cremos, in varianta vegana

Alunele se pun intr-un prosop care se infasoara bine si se scutura cu putere, pentru ca alunele sa ramana fara pielite. Apoi se pun intr-un robot de bucatarie si se mixeaza pana cand se obtine un amestec fin.

Se adauga faina de midgale, curmalele, pudra de cacao, sarea si vanilia si se amesteca pana cand se obtine un aluat lipicios pe care sa-l poti manevra cu mainile. Se incorporeaza miezul de boabe de cacao cu ajutorul unei spatule.

Se transfera aluatul in tava de copt si se preseaza bine pe fundul acesteia, cu ajutorul mainilor sau al unei spatule. Se da la congelator pentru 30 de minute sau la frigider pentru 1-2 ore.

Cand esti gata pentru servire, pregatesti glazura de avocado. 

Se ia un robot de bucatarie in care se pun avocado, pudra de cacao, siropul de artar si sarea. Se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie cremoasa si matasoasa.

Se pun glazura deasupra blatului si se orneaza cu fulgi de sare de mare. Rezista la frigider 2-3 zile sau la congelator 1-2 luni.

Foto: Shutterstock.com