New York Cheesecake cremos, in varianta vegana

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
14 sept. 2019

Pentru astazi m-am gandit sa-ti propun o reteta vegana: New York Cheesecake cu un sos aromat din capsune si zmeura.

Este o prajitura super cremoasa, foarte delicioasa si are un topping racoritor de zmeura si capsune. O reteta usoara, fara produse lactate, fara oua – desertul perfect in orice moment al zilei.

Ingrediente pentru reteta vegana de New York Cheesecake:

Pentru crusta:

-150 gr biscuiti vegani;

-75 gr unt vegan, topit;

Reteta fara coacere: Cheesecake cu portocale

Pentru crema:

-850 gr crema de branza vegana sau tofu cremos;

-400 ml lapte de cocos sau alt lapte vegetal;

-200 gr zahar;

-4 linguri amidon de porumb;

-1 lingura de extract de vanilie;

-sucul de ½ lamaie.

Pentru sosul de zmeura:

150 gr zmeura congelata;

-150 gr capsune congelate;

-2 linguri de amidon de porumb, dizolvate in 2 linguri de apa;

-2 linguri de zahar.

Mod de preparare:

Pentru crusta: se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se ia o tava cu diametrul de 20 cm si se tapeteaza cu hartie de copt. Biscuitii se pun in robotul de bucatatie si se mixeaza pana cand ajung la consistenta pesmetului. Se amesteca cu untul si apoi se transfera in forma pentru copt si se preseaza intr-un strat uniform pe fundul acesteia.

Mini-tarta cu mango si fructul pasiunii

Pentru umplutura de branza: crema de branza se amesteca cu un mixer de mana pana cand devine cremoasa si catifelata. Se adauga smantana de cocos, zaharul, amidonul vanilia si sucul de lamaie. Se mixeaza pana cand se obtine un amestec cremos, curatand din cand in cand peretii vasului de la mixer.

Cand este gata, se toarna deasupra crustei si se intinde intr-un strat uniform. 

Forma de copt se imbraca in folie de aluminiu pe fund si partile laterale si se introduce intr-o alta tava mai mare. Se adauga aproximativ 3 cm de apa fierbinte in tava si se introduce in cuptorul preincalzit pentru o ora.

Dupa o ora se opreste cuptorul si se mai lasa prajitura inca o ora. Apoi se deschide usa cuptorului si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se scoate din baia de apa si se indeparteaza cu atentie folia de aluminiu. Se da la frigider peste noapte ca sa se intareasca.

Pentru sosul de zmeura: fructele se pun intr-o oala si se paseaza. Se adauga zaharul si se pun la fiert. Amidonul se dizolva in putina apa, apoi se incorporeaza in piureul de fructe. Se aduce din nou la punctul de fierbere si se mai lasa 1-2 minute ca sa se ingroasa. Se lasa sa se raceasca. Se serveste impreuna cu prajitura.

Foto: Shutterstock.com