Cheesecake fara coacere, prajitura simplu de preparat pentru masa ta de Paste

1
De Cristiana Astefanoaiei
11 apr. 2023

Acest cheesecake fara coacere poate inlocui cu succes traditionala pasca in acest an, de Paste.

Reteta de prajitura cu branza este foarte simplu de facut si poti folosi mini oua de ciocolata pentru a-i da un aer festiv, de sarbatoare.

Reteta de prajitura cu branza: ingrediente

Pentru baza:

300 grame de biscuiti digestivi maruntiti
100 g de ciocolata neagra sau cu lapte
50g de unt nesarat
50g sirop de artar
¼ lingurita de sare

Pentru topping:

560 g de crema de branza integrala
300 g de smantana dulce
150 g smantana grasa (fermentata)
50 g de zahar pudra
Coaja de la 1 lamaie verde
300 g de oua de ciocolata mini

Preparare

1. Tapeteaza baza unei forme de tort cu fund detasabil cu un cerc de hartie de copt.

2. Topeste intr-o craticioara, la foc mic, ciocolata neagra, untul, siropul de artar si sarea. Se pune la foc mic pentru a se topi usor, amestecand din cand in cand pentru a o ajuta sa se topeasca.

3. Separat, zdrobeste cu mana biscuitii. Odata ce amestecul de ciocolata s-a topit, se ia de pe foc si se toarna peste biscuiti, amestecand pana cand totul este acoperit uniform.

4. Pune aceasta compozitie la baza formei de tort, folosind lingura sau spatula pentru a o presa intr-un strat uniform.

5. Pune in frigider pentru a se raci in timp ce faci umplutura. Zdrobeste ouale mini.

6. Bate smantana pana obtii frisca. Adaugi zaharul pudra, coaja de lamaie, smantana fermentata si crema de branza si amesteca, apoi adaugati mini ouale zdrobite si amestecat.

7. Pune crema cu o lingura deasupra bazei de biscuiti, netezeste intr-un strat uniform, apoi lasa sa se intareasca in frigider timp de cel putin patru ore sau, in mod ideal, peste noapte.

Prajitura se serveste decorata cu mini oua de ciocolata.

Lucy Burton a scris cartea de bucate Postal Bakes si a creat un newsletter: Sweet Disposition. Ea ne propune acest cheesecake racoros si savuros.

„Intotdeauna cred ca weekendul de Paste este subestimat. Sigur, Craciunul si vacanta de vara sunt minunate, dar Pastele – si mai ales weekendul de patru zile pe care il aduce – este un prilej binevenit de odihna dupa munca grea din ianuarie si februarie. Lasam iarna in urma si avem putin mai mult timp liber, deci este momentul perfect pentru a planifica o reuniune si a invita oameni la noi. Pentru mine, faptul ca am invitati oameni la mine este scuza de care am nevoie pentru a face un desert – dar caut ceva care sa se prepare rapid. Vreau un desert care sa fie suficient de impresionant, usor de preparat in avans si, in mod crucial, ceva care nu necesita ore din weekendul meu prelungit mentionat mai sus. Vreau, de asemenea, ceva care sa fie putin indulgent (pana la urma este Pastele), dar care sa fie echilibrat si perfect dulce – iar pentru mine, acest cheesecake cu citrice este exact asta”, explica autoarea.

Incearca si tu aceasta reteta de prajitura cu branza fara coacere si sigur va fi apreciata de toti musafirii!

Foto: Instagram/@natnatlifeglobal