Pasca fara aluat pentru Paste. Reteta rapida

1
De Cristiana Astefanoaiei
25 apr. 2024

Este un desert traditional iubit de toata lumea.

Pasca fara aluat este alternativa variantei clasice pentru masa ta de Paste. Cu siguranta, dupa aperitive si felul principal, lipsa unui blat gros si consistent va fi binevenita.

Aceasta reteta imbina gustul delicios pe care il are pasca traditionala, aromata cu lamaie si vanilie, cu bucuria unui desert mai usor de preparat si – de ce nu? – mai prietenos cu silueta.

Ingrediente pentru pasca fara aluat pentru masa de Paste

500g branza de vaci
4 oua
200 grame zahar
Coaja rasa a unei lamai
1 lingurita extract de vanilie
100 grame stafide
100 grame faina
1/2 lingurita praf de copt
Unt pentru uns forma

Pasca fara aluat: preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Unge o forma de copt cu unt si tapeteaz-o cu faina sau hartie de copt.

Intr-un bol mare, amesteca branza de vaci, ouale, zaharul, coaja rasa a lamaii si extractul de vanilie pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga stafidele si amesteca usor pentru a le incorpora.

Intr-un alt bol, amesteca faina si praful de copt. Adauga aceasta amestec fainos in compozitia de branza si amesteca bine pana cand faina e incorporata si nu exista cocoloase.

Cheesecake fara coacere, prajitura simplu de preparat pentru masa ta de Paste

Toarna compozitia rezultata in forma pregatita si niveleaza suprafata cu o spatula. Pasca fara aluat se coace timp de aproximativ 45-50 de minute sau pana cand este aurie pe margini si ferma in centrul sau.

Se lasa la racit in forma timp de aproximativ 15-20 de minute. Apoi, o poti scoate din forma si portiona. Se serveste la temperatura camerei si sa se pastreaza la frigider timp de 2-3 zile.

Incearca si vei vedea ca toti musafirii tai vor aprecia reteta. Pofta buna si sarbatori cu bine!

Foto: Freepik.com