Pasca moldoveneasca. Reteta traditionala pentru masa de Paste

1
De Cristina Tudor
9 apr. 2020

Pasca cu branza dulce si aluat este nelipsita de pe mesele romanilor in ziua de Paste.

Aluatul ca de cozonac se pregateste usor, umplutura pe baza de branza dulce este moale si aromata. Iti prezentam reteta de pasca pe care o poti incerca acasa.

Pasca moldoveneasca. Reteta traditionala de pasca cu branza dulce si aluat

Ingrediente pentru aluat:

1 kilogram faina
un cubulet de drojdie
350 ml lapte
150 ml ulei de floarea-soarelui
o cana de zahar
4 oua
zahar vanilinat
coaja de la o lamaie

sare

Ingrediente pentru umplutura:

1 kilogram branza dulce
8 oua
o cana de zahar

2 linguri de gris
o punga de stafide
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri. Se bat galbenusurile, doua albusuri si o jumtate de lingurita de sare. Se adauga zaharul in ploaie si se bat ouale pana cand se topeste zaharul.

Intr-o cescuta cu lapte cald, dizolvam cubuletul de drojdie.

Intr-un vas, punem faina, facem o gaura in mijloc si punem drojdia. Lasam drojdia sa se odihneasca timp de 5 minute. Apoi, turnam peste faina ouale batute cu zahar si laptele, zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Incepem sa framantam. Treptat, continuand sa framantam, adaugam si uleiul. Aluatul este gata atunci cand incepe sa faca bule de aer. Coca trebuie sa aiba o consistenta elastica, usor de manevrat.

Lasam aluatul sa creasca intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer. In acest timp, preparam umplutura de branza dulce pentru pasca moldoveneasca.

Amestecam branza dulce cu ouale plus cele doua albusuri ramase si zaharul. Daca branza e prea moale, iar compozitia ti se pare prea apoasa, poti adauga si 2 linguri de gris.

Stafidele le lasam la hidratat in esenta de rom sau in apa calduta.

Citeste continuarea pe wowbiz.ro

Foto: Instagram – @cookiesandsweetsbysimona