Salata de paste cu parmezan si vinegreta de ierburi aromatice

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
8 oct. 2019

Daca iti plac pastele si le-ai manca oricum, oricand si oriunde, atunci reteta de paste cu parmezan si vinegreta de ierburi aromatice iti va fi cu siguranta pe plac.

Este foarte aromata, satioasa si se pregateste repede. Exact ceea ce cautai pentru un pranz hranitor sau o cina rapida, inainte de film. Contine carbohidrati care iti dau energie, dar si proteine si fibre importante.

Ingrediente pentru salata de paste cu parmezan si vinegreta de ierburi aromatice:

-450 gr de paste scurte (penne, fusili);

-80 ml ulei extravirgin de masline;

-60 ml otet de vin rosu sau de sampanie;

Reteta vegana, fara gluten: Gnocchi cu sos de rosii

-1 salota mica, data pe razatoare;

-1 lingura de cimbru proaspat;

-coaja de la 1 lamaie;

-60 gr de parmezan ras;

-2 linguri de seminte de pin coapte, tocate marunt (optional);

-fulgi de ardei iute;

-sare si piper negru;

-250 gr de frunze de busuioc, tocate grosier;

-2 ardei rosii copti, taiati felii;

-1 borcan de inimi de anghinare conservate, scurse de apa;

-120 gr de rosii uscate in ulei, scurse si tocate;

-120 gr de salam picant, taiat marunt;

-230 gr de mozzarella proaspata, rupta in bucati;

-2 maini de frunze de rucola.

Mod de preparare:

Se ia o oala mare cu apa si se pune la fiert impreuna cu un praf generos de sare. Pastele se fierb al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg de apa.

Frigarui cu creveti si ananas

Se ia un castron mare in care se pun uleiul de masline, otetul, salota, cimbrul, coaja de lamaie, parmezanul, semintele de pin si un praf de sare, piper si fulgi de ardei iute. Se adauga jumatate din cantitatea de busuioc si pastele fierbinti si se amesteca bine ca sa se combine ingredientele. 

Se adauga ardeii copti, anghinarea, rosiile uscate, salamul, mozzarella si o jumatate din cantitate de rucola. Se amesteca bine pentru ca ingredientele sa se combine. 

Salata poate fi servita calda sau racita si se poate pastra la frigider 2-3 zile.

Inainte de servire se aduce la temperatura camerei si se decoreaza cu restul de rucola si busuioc.

Foto: Shutterstock.com.