Reteta vegana, fara gluten: Gnocchi cu sos de rosii

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
23 sept. 2019

Aceasta reteta simpla de paste iti va satisface imediat pofta de ceva bun!

Pentru astazi ti-am pregatit o reteta vegana, fara gluten: gnocchi cu sos de rosii. Este delicioasa, nu contine gluten si se pregateste foarte repede si usor.

Gnocchi sunt acele paste pe care le poti prepara foarte usor si acasa. Sunt facute din cartof in amestec cu faina (fara gluten, daca preferi) si diverse condimente.

Ingrediente pentru reteta vegana, fara gluten de gnocchi cu sos de rosii:

-500 gr de gnocchi (cumparati sau preparati de casa) fara gluten;

-750 gr rosii tocate;

-1/2 lingura de ulei de masline;

-1 ceapa tocata;

-3 catei de usturoi, tocati marunt;

-1/2 lingurita de sare;

-1/3 lingurita de piper;

Mic dejun cu iaurt grecesc si fructul pasiunii

-1 lingurita cu varf de zahar;

-1 lingurita de fulgi de ardei iute;

-1 lingurita de amestec de condimente mediteraneene;

-2 linguri de paste de tomate;

-1 frunza de dafin (optional);

-25 ml de vin rosu (optional);

-ierburi aromatice proaspete;

-sos de branza vegan (optional).

Mod de preparare:

Se ia o tigaie mare si se pune la foc mediu. Se adauga uleiul de masline si ceapa tocata. Se gateste timp de 3 minute, apoi se adauga usturoiul si condimentele. Se mai gateste un minut, apoi se adauga rosiile. Se aduce la punctul de fierbere. Se adauga o frunza de dafin, pasta de tomate si vinul rosu. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, amestecand ocazional.

O reteta fresh pentru toata familia: paste cu rosii coapte si busuioc

Intre timp, gnocchi se gatesc conform instructiunilor de pe pachet. Se gusta sosul si se asezoneaza dupa preferinte. Se toarna sosul peste gnocchi, se amesteca si se poate servi. Daca vrei, poti sa folosesti si branza vegana.

Foto: Shutterstock.com