Cele mai bune paste cu legume si bacon

1
De Teodora Tirca
29 mai 2020

O modalitate inspirata de a manca mai multe tipuri de legume la o singura masa e sa le adaugi in paste: ti se vor parea delicioase!

Aceasta reteta este o combinatie de ratatouille frantuzesc si caponata italiana. Este un fel de mancare absolut delicios, satios si chiar sanatos, pentru ca se bazeaza pe mixarea mai multor tipuri de legume. Eu am adaugat putin bacon in reteta, pentru o aroma mai intensa, insa daca esti vegetariana poti renunta fara probleme la bacon – legumele ii dau un gust suficient de intens.

3 variante de tarta cu fructe de vara pe care trebuie sa le incerci

Imi place aceasta reteta si pentru ca e usor de preparat si eficienta atunci cand simti ca iti raman prea multe legume in frigider. Daca vezi ca incep sa se „ofileasca” si stii ca nu ai cum sa le mananci, amesteca-le in aceasta reteta in loc sa le risipesti. In plus, cui nu-i plac pastele? Toti membrii famililei tale le vor savura!

Iata cum prepari reteta de paste cu multe legume si un strop de bacon:

Ingrediente:

-ulei de masline

-1 vanata medie, taiata in cuburi mari

-1 ceapa rosie, taiata cubulete

-sare si piper dupa gust

-2 ardei capia mici, taiati fasii sau cubulete

-2 zucchini mici, taiati cubulete

-1 cana de rosii cherry

-2 linguri de capere

-o mana de masline Kalamata

-340 de grame de spaghete (integrale sau fara gluten, dupa preferinte)

-1 lingura de otet Sherry

-fulgi de chili dupa gust

-o mana de spanac taiat

-cateva feliute de bacon, taiate fin

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga cubuletele de vanata si lasa-le la gatit cam 8 minute, pana se inmoaie si devin transparente. Adauga sarea si piperul, ceapa si baconul. Lasa-le cateva minute, apoi adauga ardeii si celelalte legume, lasand rosiile cherry ultimele, pentru ca se gatesc repede. Dupa 10 minute adauga si maslinele, caperele si fulgii de chilli, pune un pic de apa si lasa-le sa fiarba impreuna cu capacul pus.

2. In timp ce se fac legumele, pune o oala la fiert si adauga spaghetele. Lasa-le sa fiarba cam 8-10 minute sau urmeaza instructiunile de pe pachet.

3. Amesteca pastele cu sosul de legume, iar cu cateva minute inainte de servire pune deasupra otetul Sherry si spanacul proaspat taiat. Bucura-te de arome!

Foto: Instagram/@goop