Reteta rapida pentru o cina de vara: paste cu legume

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
26 iun. 2019

Nici nu-ti dai seama cat de delicioasa poate fi aceasta combinatie usoara, care nu contine carne!

Reteta de paste cu legume este excelenta in aceasta perioada calduroasa. O prepari foarte simplu si rapid, ceea e foarte bine, avand in vedere ca vara nu e deloc usor sa stai in bucatariile – temperaturile ajung pur si simplu la cote infernale.

Aceasta reteta simpla de paste cu legume pe care ti-o recomand este plina de prospetime, savuroasa si foarte usor de preparat. O nebunie de vara, cu legume proaspete si pline de vitamine!

Ingrediente pentru paste cu legume:

-3 linguri de ulei de masline, impartit;

-1 dovlecel mediu, taiat in cubulete;

-1 zucchini, taiat in cubulete;

-1 ceapa medie, tocata;

-1 vanata medie, curatata de coaja si taiata cubulete;

-240 gr ciuperci, taiate felii;

Tagliatelle cu ciuperci, usturoi si sparanghel

-2 catei de usturoi, pisati;

-3/4 lingurite de fulgi de ardei iute;

-1 cutie de rosii cubulete;

– sare si piper;

-1 lingurita de oregano uscat sau proaspat, tocat;

-1 lingurita de patrunjel proaspat, tocat;

-3 lingurite de busuioc proaspat sau 1 lingurita de busuioc uscat;

-1 pachet de spaghete;

-120 gr de parmezan razuit.

Mod de preparare:

Sa ia o oala de dimensiuni potrivite si se pune la foc mediu impreuna cu o lingura de ulei de masline. Se pun dovlecelul si zucchini si se gatesc pana se inmoaie, apoi se dau deoparte.

Cel mai bun chec cu banane si ciocolata – o reteta vegana

Se adauga ceapa, vanata si ciupercile si se gatesc pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si fulgii de ardei iute. Se mai gatesc inca un minut. Se adauga rosiile, sarea si piperul. Se amesteca oregano, patrunjelul si jumatate din cantitatea de busuioc. Se da in clocot, apoi se reduce temperatura si se lasa sa fiarba 15 minute, amestecand ocazional.

Pastele se pun la fiert in apa clocotita si se gatesc conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg si se pun peste amestecul de legume. Se adauga dovleceii, se stropeste cu ulei de masline si se amesteca pentru a se combina. Se garniseste cu parmezan si restul de busuioc.

Foto: Shutterstock.com