7 modalitati creative si simple de a introduce mai multe cruditati si verdeturi in dieta ta zilnica

1

In special in sezonul rece, caci acum incepe toamna, e recomandat sa pui accent pe intarirea imunitatii. Iar aliatii tai sunt chiar in bucatarie!

Consuma mai multe verdeturi si cruditati daca vrei sa fii mai sanatoasa si sa te feresti de raceli sau alte afectiuni. Uneori poate fi greu sa le incluzi in alimentatia ta, astfel ca ar fi bine sa folosesti mici trucuri prin care sa iti pacalesti creierul.

Prepara-ti verdeturile in moduri atractive si apetisante. Prezentarea jucausa, combinatiile de culori si texturi pot sa-ti creasca dorinta de a le manca.

Foloseste aceste trucuri care te vor ajuta sa incluzi mai multe verdeturi in dieta ta

 

1. Adauga-le in smoothie-uri

Cea mai rapida si eficienta metoda prin care sa incluzi cruditatile in rutina ta zilnica este sa le transformi in smoothie-uri delicioase. Foloseste ca baza un mix de cat mai multe legume verzi, precum spanacul, patrunjelul, telina apio, iar ca sa le indulcesti poti sa pui banane sau curmale.

Reteta de smoothie care echilibreaza nivelul de zahar din sange, recomandata de un endocrinolog

2. Asocieri pozitive

Consuma verdeturile alaturi de mancarurile tale preferate sau in situatii in care te simti bine. Aceasta poate sa creeze asocieri pozitive cu gustul si experienta de a manca verdeturi. Adauga verdeturi in mancarurile tale preferate, cum ar fi pizza, paste sau sandvisuri. Astfel, vei putea sa le integrezi in dieta fara a le percepe ca pe o schimbare radicala.

3. Mananca-le inca de dimineata

Pentru a fi 100% sigura ca iti iei doza de verdeturi, incepe inca de la primele ore ale zilei. Serveste o salata la micul dejun, alaturi de oua fierte. Asociaza omleta sau ouale ochiuri cu cat mai multe legume. E atat de simplu! Sau, daca vrei ceva mai creativ, transforma terciul de ovaz dulce intr-unul sarat. Gateste ovazul in apa, pune putin parmezan pntru gust si amesteca cu spanac sotat. Serveste cu patrunjel, rosii, oua sau carne de pui. Acest mic dejun iti va oferi senzatia de satietate pentru multe ore, fiind si o sursa importante de vitamine.

Leguma pe care ar trebui sa o consumi zilnic pe parcursul verii. Nu are calorii aproape deloc si te mentine hidratata

4. Portii mici si frecvente

Ia-o usor. Cel mai bine este sa fii blanda cu mintea ta, careia ii va lua ceva timp pana se va obisnuit cu noul tau stil de a manca. Incepe cu portii mici si creste treptat cantitatea de verdeturi pe care le consumi. O abordare treptata poate ajuta creierul sa se obisnuiasca cu gustul si textura acestor alimente.

Constientizare si auto-reflectare: Gandeste-te la beneficiile pentru sanatate pe care le aduc verdeturile si modul in care acestea pot sa iti imbunatateasca viata. Concentrarea asupra aspectelor pozitive poate sa-ti motiveze creierul sa accepte mai usor consumul acestor alimente.

5. Consuma verdeturi sub forma de snack-uri sau desert

Nu prea suna apetisant? Din contra, vei fi surprinsa sa afli ca unele cruditati pot sa inlocuiasca chipsurile cu succes. Foloseste bastonase de legume crocante (morcovi, castraveti, ardei, apio) pentru a le inmuia in humus sau in tzatziki. Prepara la cuptor sau la airfryer chipsuri din kale: stropeste frunzele curate cu ulei si condimentele preferate, apoi lasa-le 20 de minute, verificand sa nu se arda. In ceea ce priveste deserturile, combina lamai cu busuioc pentru o aroma fresh sau capsunile cu cimbru ca sa te bucuri de o dulceata intensa. De asemenea, amestecand avocado cu pudra de cacao si miere obtii o budinca savuroasa. Bananele inghetate, blenduite cu fructe de padure si spanac (pe care nici nu il simti la gust) dau nastere unei inghetate dietetice. Simplu si savuros.

6. Hidrateaza-te cu plante aromatice

Este obligatoriu pentru sanatatea ta sa bei suficienta apa zilnic. De ce sa nu folosesti ocazia pentru a mai include cateva verdeturi in alimentatia ta? Infuzeaza apa cu lamaie si frunze de menta, busuioc sau alte plante care iti plac. Te vei bucura de beneficiile lor, dar si de un plus de gust.

5 bauturi de vara care te vor mentine hidratata si te vor racori pe loc. Bonus: sunt si foarte sanatoase

7. Descopera mai multe gusturi

Implica-te in cumparaturile si pregatirea verdeturilor. Acest lucru poate crea o conexiune mai puternica cu aceste alimente si poate creste probabilitatea de a le consuma. Alege de la supermarket un fel de salata, o planta aromatica sau o leguma cum nu ai mai incercat niciodata. Gaseste online cum sa o prepari si da-i o sansa. Unele s-ar putea sa nu fie pe gustul tau, dar altele s-ar putea sa-ti placa mult si sa descoperi noi universuri culinare.

Schimbarile de obiceiuri alimentare pot sa dureze ceva timp. Fii rabdatoarre cu tine insati si continua sa incerci.

Aminteste-ti ca adaptarea preferintelor alimentare poate dura, dar cu timp si efort, poti sa iti schimbi treptat comportamentele legate de consumul de verdeturi.

Foto: freepik.com