10 mantre care te vor ajuta sa te conectezi cu trupul tau pentru a fi mai sanatoasa

1

Sanatatea si fericirea sunt strans legate de modul in care te raportezi la corpul tau.

Fiecare celula a ta lucreaza zi si noapte pentru a te mentine in viata. Aceste mantre te ajuta sa intri in contact cu organismul tau si sa-i arati recunostinta pentru tot ce face pentru tine.

Repeta zilnic aceste mantre

„Imi ascult corpul”

Corpul tau este o sursa de intelepciune si semnaleaza adesea ceea ce are nevoie. Fie ca este vorba despre senzatii fizice sau emotionale, atunci cand esti deschisa la ceea ce are de spus, vei reusi sa previi eventualele probleme de sanatate.

„Hrana este medicament”

O dieta sanatoasa este fundamentala pentru sanatatea ta generala. Foloseste aceasta mantra pentru a-ti aminti sa consumi alimente nutritive, care sa-ti dea energie.

„Odihna este vindecare”

Intr-o lume obsedata de productivitate, odihna este adesea neglijata. Cu toate acestea, este esential sa-i acorzi corpului tau timpul necesar pentru a se regenera si a se vindeca. Oricand ai nevoie de o pauza, repeta aceasta mantra.

Invata sa te odihnesti fara rusine. Tehnicile care te vor ajuta sa combati vinovatia, cand ai nevoie de repaus

„Respir iubire”

Respiratia este un punte vital intre corp si minte. Practica respiratiei constiente te ajuta sa-ti echilibrezi emotiile si sa-ti cresti nivelul de energie. Propune-ti in fiecare dimineata sa repeti: „respir iubire” in timp ce asculti o meditatie ghidata si vei observa cum traiesti mai frumos.

„Simturile mele ma ghideaza in viata”

Conectarea cu trupul inseamna sa fii prezenta. Ia-ti timp pentru a te bucura de gusturi, mirosuri si atingeri. Constientizarea a tot ce ai in jurul tau e o practica de mindfulness care te face mai fericita.

„Practic recunostinta pentru corpul meu”

Uneori uiti cat de important este ca esti sanatoasa si poti face tot ce iti propui. Adu-ti aminte, cu ajutorul acestei mantre, sa multumesti pentru trupul tau si pentru organismul care lucreaza neincetat.

3 categorii de lucruri pentru care trebuie sa fii recunoscatoare, conform maestrei in manifestare, Roxie Nafousi

„Practic ingrijirea si iubirea neconditionate”

Repeta zilnic, in oglinda, aceste cuvinte. Iti vei seta mintea ca tot ceea ce faci pe parcursul unei zile sa fie in favoarea ta si in sprijinul sanatatii tale.

„Organismul meu e un mecanism bine uns”

Totul functioneaza asa cum trebuie si rotitele din interiorul tau sunt permanent in miscare pentru a-ti oferi sanatate si energie. Apreciaza asta si acorda-i multumirea ta.

„Gasesc bucurie in miscare”

Exercitiul fizic nu ar trebui sa fie un chin sau o sarcina, ci o modalitate de a sarbatori si de a te conecta cu trupul tau. Gaseste o activitate fizica pe care o iubesti si transform-o intr-un ritual zilnic de ingrijire.

„Ma iubesc”

Ultima si probabil cea mai importanta mantra. Atat de simpla, dar atat de puternica. Exista nenumarate studii care arata ca iubirea de sine este la baza sanatatii tale. Apreciaza-te, respecta-te si ingrijeste-te, pentru ca esti cea mai importanta persoana din viata ta.

Foto: Freepik.com