3 variante de tarta cu fructe de vara pe care trebuie sa le incerci

Avatar1
De Irina Constantin
28 mai 2020

Tarta cu fructe este un desert clasic, proaspat si usor de preparat, de care poti profita din plin in sezonul cald!

Ai pofta de ceva dulce, racoritor, cu parfum de fructe si cu o textura usoara? Tarta cu fructe de vara este solutia ideala. Versatila, simpla si delicioasa, ea poate fi pregatita rapid si consumata in cateva zile – asta daca te poti abtine!

Cum sa faci cea mai buna tarta quiche (varianta de vara)

3 idei pentru tarta cu fructe de vara:

1. Tarta cu cirese si blat de cacao

Daca iti plac tartele dulci, dar fresh in acelasi timp, aceasta este optiunea perfecta pentru tine. Are o aroma intensa datorita blatului de cacao, dar si o dulceata unica si un parfum delicios, specific cireselor.

  • 300 grame biscuiti cu cacao;
  • 110 grame unt;
  • 200 grame ciocolata neagra;
  • 100 grame ciocolata cu lapte;
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit;
  • 300 grame cirese spalate si fara samburi.
Modul de preparare:

Pentru inceput, topeste untul la bain marie. Apoi, pune-l in blender alaturi de biscuiti si mixeaza pana obtii o compozitie omogena. Poti adauga si un varf de cutit de sare, pentru a potenta aromele. Pune compozitia obtinuta intr-o forma de tarta, presand aluatul pe baza si pe pereti, cu mana sau cu o spatula.

Topeste la bain marie ciocolata si smantana lichida. Vei obtine o crema lucioasa, pe care o vei lasa deoparte, pentru a se raci partial. Intre timp, spala ciresele si scoate-le samburii. Le poti lasa intregi sau le poti taia in jumatati, dupa preferintele tale.

Adauga ciresele in ciocolata si amesteca usor, apoi toarna crema peste blatul din biscuiti. Pune totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 40-50 de minute.

2. Tarta cu capsuni si menta

Tarta cu capsuni este un desert clasic de vara, pe care il poti savura cu o cupa de inghetata sau simplu, alaturi de un ceai. Aceasta varianta fresh este imbunatatita cu menta, ingredient cheie pentru un plus de savoare.

Vei avea nevoie de:
  • 160 grame faina alba;
  • Un varf de cutit de sare;
  • O lingura de zahar;
  • 110 grame unt nesarat, taiat cu cubulete;
  • 3-4 linguri de apa rece;
  • 500 grame capsuni proaspete;
  • 2-3 linguri de zahar brun;
  • Cateva frunze de menta.
Modul de preparare:

Vei incepe prin prepararea aluatului clasic de tarta. Amesteca intr-un bol faina, sarea, lingura de zahar si untul rece, taiat cuburi. Vei obtine un aluat sfaramicios, pe care il vei lega cu cele cateva linguri de apa foarte rece. Framanta bine, pana cand obtii un aluat omogen. Pune-l in folie de plastic si pune-l in frigider pana pregatesti capsunile.

Spala si taie capsunile in sferturi, apoi amesteca-le cu zaharul brun si menta spalata si tocata. Poti adauga mai mult zahar daca doresti o tarta mai dulce.

Scoate aluatul din frigider si intinde-l intr-o forma de tarta, apoi pune capsunile in mijloc si da tava la cuptor timp de o ora. Serveste tarta cu inghetata sau alaturi de o limonada fresh!

3. Tarta cu vanilie si caise

Caisele sunt extrem de aromate, ceea ce le face perfecte pentru o tarta lejera, cu baza delicata de vanilie. In plus, ele contin betacaroten si vitamina A, asa ca sunt ideale pentru un inceput de vara plin de vitalitate!

View this post on Instagram

Do you remembre our box full of Apricots? So, here is first treat from them…light, fresh and delicious 😋😍 Tart with fresh cheese and Apricots…have a lovely and sweet sommer Weekend 😋🍑….recipe at www.feeding-art.com Sjećate li se naše kutije pune svježih, rumenih i slatkih marelica? E, pa evo prvog deserta. Svježi, lagani i prefini Tart sa svježim sirom i marelicama🍑👌😋…želimo vam sunčan i sladak vikend😊🍰….recept je na www.feeding-art.com #feedingart @hautescuisines #foodstyling #aprikosen #apricots #mandel #feedfeed #gastrojourney #pasyrychef #sweettable @thefeedfeed #hautecusines #homemadegoodness #f52grams #marelice #slatkisvijet #tart #apricottart #odslatkogasladje #nachtisch #dobrahrana #storygourmet #sweettooth #foodphotography #aprikosentarte #domacikolaci #kolacodmarelica #feinundköstlich #bitemycake #sweetstorybylily #gastrohr #süß

A post shared by Inga & Lily Basic (@feeding_art) on

Vei avea nevoie de:
  • Aceleasi ingrediente pentru blat ca la tarta cu capsuni;
  • 2 galbenusuri de ou;
  • 80 grame de zahar pudra;
  • 40 grame de faina alba;
  • 50 ml lapte;
  • Esenta de vanilie sau o pastaie de vanilie.
  • 300 grame caise spalate si taiate in felii.
Modul de preparare:

Procedeaza cu blatul exact ca la reteta anterioara. Vei obtine un aluat clasic de tarta cu care nu vei da gres!

Pregateste crema de vanilie pe foc mic, punand toate ingredientele intr-o oala si amestecand incontinuu, pentru a evita lipirea sau formarea de cocoloase. Cand crema capata consistenta dorita, opreste focul si las-o la temperatura camerei, pentru a se raci partial.

Intinde aluatul de tarta intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara, apoi adauga crema de vanilie si pune deasupra feliile de caise. Pune totul la frigider timp de 4-5 ore sau, cel mai bine, peste noapte.

Foto: Instagram/@gingerbakesmv