Cum sa faci cea mai buna tarta quiche (varianta de vara)

1
De Ioana Marosan
9 iun. 2019

Vei da pe spate pe oricine va incerca aceasta tarta de vara pregatita chiar de tine – pentru ca nu e deloc greu de facut!

A venit vara si retetele consistente de iarna ies usor-usor din meniul zilnic. Si lasa locul pentru preparate rapide, usoare si delicioase, asa cum este tarta quiche.

Este cel mai bun quiche pentru ca poti folosi ingredientele care iti plac cel mai mult, este foarte usor de facut si este foarte satios. Il poti consuma la micul dejun, pentru o portie de energie care iti va fi suficienta in prima parte a zilei. Il poti servi la masa de pranz, alaturi de o salata. Este preparatul perfect pentru o zi de vara calduroasa, in care nu ai chef sa gatesti, dar ai pofta sa mananci ceva foarte bun.

Biscuiti cu morcovi si crema de branza

Ingredinte pentru cea mai buna tarta quiche:

-1 aluat pentru tarta necopt;

-4 oua mari;

-60 ml lapte integral;

-60 ml smantana;

-un praf de sare si un praf de piper negru, proaspat rasnit;

-120 gr de cascaval sau branza tare, razuite;

-240 gr de alte ingrediente pe care doresti sa le adaugi: bacon, spanac, ceapa verde, sunca, branza feta etc.

Optional, pentru servire: Ierburi aromatice proaspete, tocate, sosul preferat, piper negru, proaspat rasnit.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Aluatul de tarta se coace partial, la 175 de grade Celsius, timp de 20-25 de minute. Se ia un castron mare in care se pun ouale, laptele, smantana, sarea si piperul si se amesteca bine cu ajutorul unui mixer de bucatarie.

Pui rumenit la slow cooker, o reteta plina de arome

Se adauga cascavalul si restul ingredientelor tale preferate si se amesteca pana se omogenizeaza. Amestecul obtinut se toarna peste aluatul de tarta partial copt si se introduce la cuptor pentru 45-55 de minute.

Este gata atunci cand umplutura de la mijlocul tartei nu mai este lichida. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute. Se adauga ingredientele optionale pentru servire, apoi se poate portiona si servi. Sau se poate lasa sa se raceasca la temperatura camerei, inainte de servire. 

Foto: Shutterstock.com