Macaroane cu branza si zucchini

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
14 aug. 2019

Reteta de macaroane cu branza si zucchini este o interpretare mai sanatoasa, dar la fel de delicioasa, a unui preparat traditional din bucataria americana.

Este foarte usor de facut si poate reprezenta o masa in sine sau o garnitura foarte satioasa. Este un preparat pe care intreaga familie il va adora. 

Ingrediente pentru macaroane cu branza si zucchini:

-300 gr de paste in forma de cochilie;

-2 linguri de unt;

-30 gr de faina integrala;

Prajitura daneza cu visine si fistic

-1/2 lingurita de ceapa granulata;

-1/2 lingurita de usturoi granulat;

-180 ml de lapte de nuci caju neindulcit (poti folosi si lapte de migdale sau lapte obisnuit);

-1/4 lingurita de sare;

-piper negru, proaspat rasnit;

-180 gr de branza cheddar razuita;

-180 gr de zucchini razuit, stors de zeama si uscat pe un prosop de bucatarie;

Pentru topping:

-60 gr de branza cheddar razuita.

Mod de preparare:

Pastele se fierb pana cand ajung al dente, conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa deoparte.

Desert cu fructe de padure: cobbler cu afine

In timp ce pastele fierb, se ia o tigaie mare sau un vas rezistent la cuptor si se pune la foc mediu. Se adauga untul. Dupa ce acesta s-a topit, se incorporeaza treptat faina, iar apoi se adauga laptele, putin cate putin. Se amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase. Amestecul se aduce la punctul de fierbere si se lasa sa fiarba, amestecand constant, pana cand incepe sa se ingroasa. Se adauga pudra de ceapa si de usturoi, sarea si mult piper negru, proaspat rasnit. 

Se adauga branza cheddar razuita si se amesteca continuu pana cand se topeste complet. Se adauga pastele si zucchini razuit. Se gusta si se asezoneaza cu sare si piper, daca mai este nevoie. Se presara uniform cu restul de branza cheddar razuita.

Se poate servi ca atare sau se poate introduce la cuptor timp de 3-5 minute, pana cand branza incepe sa se inmoaie si sa capete o culoare maronie.

Se poate servi ca fel principal pentru 4 persoane sau ca garnitura pentru 6 persoane.

Foto: Shutterstock.com