Desert cu fructe de padure: cobbler cu afine

1
De Ioana Marosan
5 aug. 2019

Foloseste din belsug fructele de padure ca sa le consumi in stare proaspata, insa nu uita sa faci si deserturi cu ele! Acest cobbler cu afine este reteta ideala pentru serile de vara.

Afinele sunt o sursa excelenta de antioxidanti, iar in combinatie cu caisele aromate sunt excelente intr-o prajitura cobbler. Aroma lor de la cuptor invaluie toata casa si nu vei avea rabdare sa se raceasca. Serveste acest cobbler cu afine impreuna cu o cupa de inghetata delicioasa cu vanilie.

Ingrediente pentru cobbler cu afine:

Pentru umplutura de fructe:

-1,5 kg de caise si afine;

-60 gr zahar granulat;

-2 linguri de faina alba;

-1 varf de lingurita de sare.

Dulceata de pepene rosu

Pentru aluat:

-60 gr de faina alba;

-3/4 lingurite de praf de copt;

-1 varf de lingurita de sare;

-120 gr de unt, la temperatura camerei;

-100 gr de pasta de migdale;

-60 gr de zahar granulat;

-3 oua mari, la temperatura camerei;

-30 gr de migdale, intregi sau maruntite;

-inghetata de vanilie (optional, pentru servire).

Mod de preparare:

Se ia un castron mare in care se pun impreuna caisele, afinele, zaharul si sarea. Se amesteca bine, apoi se transfera intr-o tava de copt de 30×20 cm si se lasa deoparte.

Vinete cu lamaie si usturoi la cuptor. Combina-le cu un sos din iaurt si sumac!

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se amesteca impreuna faina, praful de copt si sarea intr-un castron mediu. Cu ajutorul unui mixer de mana se amesteca ouale, untul, pasta de migdale si zaharul granulat, pana cand se obtine un amestec usor si pufos. Ouale se incorporeaza pe rand, amestecand bine dupa fiecare dintre ele. Se adauga ingredientele uscate si se amesteca ca sa se incorporeze.

Cu ajutorul unei linguri mari sau a unui polonic mic se iau portii de aluat si se pun peste fructele din tava. Nu te ingrijora daca aluatul nu ajunge peste tot, el se va nivela in timpul coacerii. Se presara cu migdale. Se da la cuptor timp de 50-60 de minute sau pana cand aluatul incepe sa capete o culoare maroniu-aurie, iar sucul de la fructe incepe sa fiarba. Se scoate de la cuptor si se lasa sa stea la racit 20 de minute, inainte de servi. Se poate servi impreuna cu inghetata de vanilie.