Tarta cu iaurt si seminte de chia, o reteta fara foc

1
De Ioana Marosan
11 oct. 2019

Deserturile nu trebuie sa fie neaparat bombe calorice, pline de zahar, faina si oua.

Tarta cu iaurt si seminte de chia fara coacere este un exemplu perfect de desert sanatos.

Obtii o tarta delicioasa si care arata exceptional. Nu te lasa inselata de simplitatea numelui, gustul este pur si simplu divin, fiind completat de aromele delicioase ale fructelor de padure.

Ingrediente pentru tarta cu iaurt si seminte de chia:

Pentru blat:

-120 gr de fulgi de ovaz;

Prajitura vegana cu cocos pufoasa si cremoasa

-120 gr de migdale;

-120 gr de nuci pecan;

-1/4 lingurita de sare;

-2 curmale;

-1 lingura de ulei de cocos topit;

-1 lingura de apa rece, daca este nevoie.

Mod de preparare:

Se ia un robot de bucatarie in care se pun fulgii de ovaz, migdalele si nucile pecan. Se mixeaza pana cand se obtine un amestec destul de marunt. Se adauga sarea si curmalele si se continua mixarea. Se toarna incet uleiul de cocos si se observa daca aluatul devine lipicios. Daca nu devine, se adauga o lingura de apa rece, in timp ce se continua mixarea. Se pune aluatul intr-o forma de tarta cu diametrul de aproxiamtiv 12 cm si se da la rece.

Prajitura vegana cu Nutella

Pentru crema de iaurt si seminte de chia:

Ingrediente:

-3 linguri de seminte de chia;

-240 ml de lapte de ovaz;

-3 linguri de sirop de artar;

-1 lingurita de agar agar;

-1 cutie de iaurt de cocos (150 gr);

-1 lingurita de extact de vanilie.

Mod de preparare:

Se ia un castron in care se pun semintele de chia cu 120 ml de lapte de ovaz si cu siropul de artar. Se lasa la infuzat 15 minute. Intr-o oala mica se pune restul de lapte de ovaz. Cand incepe sa fiarba, se adauga agar agar si se lasa sa mai fiarba timp de 1 minut, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

New York Cheesecake cremos, in varianta vegana

Se adauga iaurtul si vanilia in castronul cu semintele de chia si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se adauga ingredientele lichide si se amesteca bine. Se toarna peste blatul din tava de tarta si se da la frigider timp de 3-4 ore sau peste noapte. Se decoreaza cu fructe de padure si se poate servi.

Foto: Shutterstock.com