Desert de vara: tiramisu cu afine si mure

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
18 aug. 2019

O reteta simpla, usoara, fara coacere, tiramisu cu afine si mure este desertul ideal pentru o zi torida de vara.

Piscoturi, crema de branza mascarpone si un piure de afine si mure sau din orice alte fructe de padure preferi. Simplu si delicios, nu-i asa?

Ingrediente pentru tiramisu cu afine si mure:

-170 gr piscoturi;

-220 gr afine;

-450 gr mure;

-450 gr branza mascarpone;

-4 galbenusuri de ou;

Inghetata de capsune cu mascarpone si lime

-5 linguri de zahar granulat;

-90 ml smantana;

-4 linguri de miere;

-sucul de 2 lamai;

-2 lingurite de extract de vanilie;

-2 linguri de apa;

-frunze de busuioc pentru garnisire;

-flori de liliac pentru decor (optional).

Mod de preparare:

Se ia o oala mica in care se pun afinele, murele, sucul de lamaie, extractul de vanilie, mierea si 2 linguri de apa. Se lasa la foc mic pana cand incep sa fiarba, apoi se acopera cu un capac si se lasa cateva minute, pana cand murele incep sa se desfaca. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se strecoara pentru a separa partile solide de sosul obtinut.

French toast cu Nutella si capsune

Cu ajutorul unui mixer se amesteca smantana impreuna cu 1 lingura de zahar granulat. Se pune la frigider pana cand se va folosi.

Intr-un alt castron se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul granulat, apoi se incorporeaza treptat branza mascarpone. Cu ajutorul unei spatule, se incorporeaza treptat smantana. Compozitia obtinuta se imparte in 2 castroane. Intr-un unul din ele se adauga fructele de padure si se incorporeaza in crema de mascarpone.

Se pregatesc 4 pahare de dimensiuni medii.

Se inmoaie piscoturile in sosul in care au fiert fructele de padure si se aseaza pe fundul paharelor. Se pune un strat de crema mascarpone cu fructe de padure si apoi un strat simplu de crema de mascarpone. Se repeta straturile pana cand se termina ingredientele.

Se dau la frigider cateva ore ca sa se raceasca. Se serveste rece, impreuna cu fructe de padure proaspete si frunze de busuioc.

Foto: Shutterstock.com