Tiramisu cu lamaie pentru cei care iubesc deserturile dulci-acrisoare

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
15 oct. 2019

Vei iubi aceasta combinatie proaspata si racoritoare!

Reteta de tiramisu cu lamaie imbina doua deserturi delicioase: tiramisu clasic si prajitura cu aroma de lamaie.

Nu te gandi ca va trebui sa muncesti de doua ori mai mult. De fapt, se face la fel de usor ca un tiramisu, dar va avea in plus o aroma delicioasa si racoritoare de lamaie. 

Ingrediente pentru tiramisu cu lamaie:

-240 gr de zahar;

-240 gr crema de branza;

-240 gr de mascarpone;

Cele mai bune fursecuri cu ciocolata si menta

-480 gr de smantana;

-1 lingurita de extract de vanilie;

-1/2 lingurita de ulei sau extract de lamaie;

-coaja de la 3 lamai mari;

-480 gr piscoturi;

-600 ml limonada;

-prajiturele cu lamaie pentru decorare.

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui mixer de mana sau de bucatarie se amesteca impreuna timp de 3-4 minute crema de branza si zaharul. Se adauga mascarpone si se continua mixarea pana se omogenizeaza. 

Se ia un castron in care se bate smantana pana cand incepe sa formeze varfuri. Cu ajutorul unei spatule se incorporeaza usor smantana in amestecul de branza. Se adauga vanilia, uleiul si coaja de lamaie, se amesteca si apoi se da deoparte.

Chec delicios cu lamaie si afine

Se pune limonda intr-un castron sau o tava inalta. Se trec piscoturile prin limonada ca sa absoarba o parte din ea, apoi se distribuie in mod egal pe fundul castronului sau al tavii. Se pune cate o lingura de crema de branza deasupra stratului de piscoturi si se intinde cat mai uniform. 

Se repeta procesul pana la epuizarea cantitatii de piscoturi si a cremei de branza. Se ia castronul sau tava si se introduce la frigider pentru 4 ore sau peste noapte.

Inainte de servire, se iau prajiturelele cu lamaie, se faramiteaza si se distribui cat mai uniform pe intreaga suprafata a castronului sau a tavii.

Foto: Shutterstock.com